Ιαπωνία: Θαλάσσιες χελώνες βρέθηκαν να αιμορραγούν

Κόσμος
Ιαπωνία: Θαλάσσιες χελώνες βρέθηκαν να αιμορραγούν

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Την Παρασκευή 15 Ιουλίου, η αστυνομία άρχισε να ερευνά την υπόθεση

Περισσότερες από τριάντα απειλούμενες με εξαφάνιση πράσινες θαλάσσιες χελώνες, βρέθηκαν την Πέμπτη 14 Ιουλίου, με τραύματα γύρω από το λαιμό τους κοντά στο απομονωμένο νησί της Ιαπωνίας Kumejima στη νότια επαρχία Οκινάουα.

Την Παρασκευή 15 Ιουλίου, η αστυνομία άρχισε να ερευνά την υπόθεση, σύμφωνα με το αρμόδιο αστυνομικό τμήμα της Οκινάουα.

Κάποιες από τις χελώνες αιμορραγούσαν και ανέπνεαν μετά βίας ενώ έφεραν πληγές γύρω από το λαιμό τους που προκλήθηκαν από κάτι που έμοιαζε με λεπίδα, ανέφερε αξιωματούχος, ο οποίος πρόσθεσε ότι η τύχη των χελωνών είναι αυτή τη στιγμή άγνωστη.

Η αστυνομία συνεχίζει την έρευνα ανακρίνοντας μάρτυρες, προσέθεσε λέγοντας ότι είναι πιθανό τα θαλάσσια είδη να παρασύρθηκαν από την άμπωτη.

Η περιοχή όπου βρέθηκαν οι θαλάσσιες χελώνες είναι το φυσικό τους περιβάλλον. Καλύπτεται από θαλάσσια βλάστηση, πηγή τροφής για τις θαλάσσιες χελώνες.

Συχνά μπλέκονται στα δίχτυα που έχουν τοποθετήσει ντόπιοι ψαράδες και μπορούν να θεωρηθούν «ενόχληση» επειδή σκίζουν τα δίχτυα τους.

«Κάποιοι ψαράδες θεωρούν ότι οι χελώνες τρώνε όλη τη θαλάσσια βλάστηση πριν αυτή μεγαλώσει, εμποδίζοντας έτσι την αναπαραγωγή των ψαριών στην περιοχή», λέει ο Γιόσι Τσουκακόσι, εκπρόσωπος του μουσείου θαλάσσιας χελώνας του Kumejima.

Οι θαλάσσιες χελώνες παγκοσμίως θεωρούνται είδος υπό εξαφάνιση, βρίσκονται στην κόκκινη λίστα της Διεθνούς Ένωσης Προστασίας της Φύσης (IUCN) και προστατεύονται σε παγκόσμια κλίμακα.

Οι θαλάσσιες χελώνες παρά την σπανιότητά τους βρίσκονται συνέχεια υπό απειλή κινδυνεύοντας από την παράκτια ανάπτυξη, την υπεραλιεία αλλά και την ακούσια αλιεία, όταν τις πιάνουν οι ψαράδες κατά λάθος μαζί με άλλα είδη.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News