Ολλανδία: Ένας νεκρός και 10 τραυματίες από σπάνιο ανεμοστρόβιλο

Κόσμος
Ολλανδία: Ένας νεκρός και 10 τραυματίες από σπάνιο ανεμοστρόβιλο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι άνεμο μετρήθηκαν περίπου στα 75 χιλιόμετρα την ώρα, ανακοίνωσε το Βασιλικό Μετεωρολογικό Ινστιτούτο της Ολλανδίας (KNMI)

Τουλάχιστον ένας άνθρωπος σκοτώθηκε και δέκα τραυματίστηκαν σήμερα, από ανεμοστρόβιλο που έπληξε την παραθαλάσσια πόλη Ζίρικζεε, στη νοτιοδυτική Ολλανδία, όπως έγινε γνωστό από τις υπηρεσίες διάσωσης.

Τέσσερις στέγες σπιτιών ξηλώθηκαν και η πρόσοψη ενός κτιρίου κατέρρευσε λόγω αυτού του σπάνιου φαινομένου, σύμφωνα με τις αρχές της επαρχίας Ζέελαντ.

«Δυστυχώς, ο ανεμοστρόβιλος προκάλεσε τον θάνατο ενός ανθρώπου. Οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για δέκα τραυματίες», ανέφερε η ανακοίνωση της υπηρεσίας έρευνας και διάσωσης.

Έχουν σημειωθεί σημαντικές ζημιές σε πολλούς δρόμους της Ζίρικζεε, όπου έχουν ξεριζωθεί δέντρα. Η δημόσια τηλεόραση NOS έδειξε κεραμίδια που έπεσαν από τη στέγη μιας εκκλησίας και τραμπολίνο που «πετούσαν» στον αέρα.

Οι αρχές ζήτησαν από τους πολίτες να μην πλησιάζουν στην πληγείσα ζώνη για να μην παρεμποδίζουν το έργο της αστυνομίας και των πυροσβεστών αλλά και για να μην κινδυνεύσουν από τυχόν κλαδιά και κεραμίδια που μπορεί να πέσουν στους δρόμους. Ο δήμαρχος Γιακ φαν ντερ Χουκ αναμένεται ότι θα δώσει συνέντευξη Τύπου αργότερα σήμερα.

Την ώρα που χτύπησε ο ανεμοστρόβιλος την πόλη, οι άνεμοι από μια θύελλα που περνούσε από τη χώρα μετρήθηκαν στα 75 χιλιόμετρα την ώρα, ανέφερε το Βασιλικό Μετεωρολογικό Ινστιτούτο (KNMI).

Στην Ολλανδία καταγράφονται πολλοί ανεμοστρόβιλοι κάθε χρόνο, όμως η τελευταία φορά που σκοτώθηκε άνθρωπος ήταν το 1992, σύμφωνα με τη NOS.

Με πληροφορίες απο ΑΠΕ-ΜΠΕ 

Φωτογραφία αρχείου Pexels 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News