Επίσημο αίτημα της Ελλάδας στις ΗΠΑ για προμήθεια F-35

Ελλάδα
Επίσημο αίτημα της Ελλάδας στις ΗΠΑ για προμήθεια F-35

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σημειώνεται ότι πρόκειται για κάτι το οποίο είχε προϊδεάσει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στη διάρκεια της επίσκεψής του στην Ουάσινγκτον

Υπεγράφη σήμερα και μέσα στις επόμενες ημέρες αναμένεται να σταλεί το επίσημο αίτημα της Ελλάδας προς τις ΗΠΑ για την προμήθεια μαχητικών αεροσκαφών F-35.

Όπως αναφέρουν κυβερνητικές πηγές, πρόκειται για «ζήτημα του υπουργείου Άμυνας και μια διαδικασία που είναι δρομολογημένη εδώ και καιρό». Σημειώνουν επίσης πως αφορά «στην υπογραφή και αποστολή του Letter of Request (LoR) που είναι το πρώτο βήμα σε μια μακρά διαδικασία».

Η Ελλάδα είχε εκφράσει το ενδιαφέρον για την απόκτησή τους δια στόματος του ίδιου του πρωθυπουργού, όταν είχε επισκεφτεί το Κογκρέσο.

Σημειώνεται ότι την Τρίτη, 24 Μαΐου, είχε πραγματοποιηθεί συνάντηση του υπουργού Εθνικής Άμυνας, Νίκου Παναγιωτόπουλου Συνάντηση με στελέχη του προγράμματος (JSF PO – Joint Strike Fighter Program Office) για το μαχητικό αεροσκάφος F-35. Όπως ανακοινώθηκε, στη συνάντηση συμμετείχε και ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Αθήνα, Τζορτζ Τσούνης.

Κατά τη συνάντηση, σημειώθηκε ότι η απόκτηση των αεροσκαφών F-35 θα ενίσχυε, περαιτέρω, την αποτρεπτική ικανότητα της χώρας και τη διαλειτουργικότητα των Ενόπλων Δυνάμεων Ελλάδος και ΗΠΑ.

(φωτογραφία pxhere.com, AP)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News