Γερμανία: Η κυβέρνηση στηρίζει κατάργηση αυτοκινήτων που εκπέμπουν καυσαέρια

Κόσμος
Γερμανία: Η κυβέρνηση στηρίζει κατάργηση αυτοκινήτων που εκπέμπουν καυσαέρια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η υπουργός Περιβάλλοντος σημείωσε ότι οι σχετικές διαπραγματεύσεις στην Επιτροπή Περιβάλλοντος της Bundestag αναμένεται να διαρκέσουν σήμερα, Τρίτη 28 Ιουνίου, έως αργά τη νύχτα, ενώ προέβλεψε ότι τελικά θα υπάρξει συμφωνία μεταξύ των κυβερνητικών εταίρων

Παρά την αντίθετη άποψη που εξέφρασε δημοσίως ο υπουργός Οικονομικών Κρίστιαν Λίντνερ, η υπουργός Περιβάλλοντος Στέφι Λέμκε δήλωσε την Τρίτη 28 Ιουνίου, ότι η ομοσπονδιακή κυβέρνηση σκοπεύει να στηρίξει την ευρωπαϊκή απόφαση για κατάργηση της πώλησης αυτοκινήτων με κινητήρες εσωτερικής καύσης μετά το 2035.

«Αυτή είναι η γραμμή που εκφράζει εδώ και εβδομάδες και μήνες η κυβέρνηση και ορίζεται επίσης στην προγραμματική συμφωνία του κυβερνητικού συνασπισμού», δήλωσε η κυρία Λέμκε στο δεύτερο κανάλι της γερμανικής δημόσιας τηλεόρασης ZDF, διευκρινίζοντας ταυτόχρονα ότι θα πρέπει να ληφθεί υπ' όψιν και το γεγονός ότι σε κάποιες ειδικές κατηγορίες, όπως π.χ. για τα οχήματα της πυροσβεστικής, δεν υπάρχουν ακόμη εναλλακτικά καύσιμα.

Η υπουργός Περιβάλλοντος σημείωσε ακόμη ότι οι σχετικές διαπραγματεύσεις στην Επιτροπή Περιβάλλοντος της Bundestag αναμένεται να διαρκέσουν απόψε, Τρίτη 28 Ιουνίου, έως αργά τη νύχτα, ενώ προέβλεψε ότι τελικά θα υπάρξει συμφωνία μεταξύ των κυβερνητικών εταίρων. Την προηγούμενη εβδομάδα, ο υπουργός Οικονομικών και αρχηγός των Φιλελευθέρων (FDP) Κρίστιαν Λίντνερ είχε πάντως αποκλείσει κάθε ενδεχόμενο να συναινέσει.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

(Φωτογραφία αρχείου)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News