Η Ρωσία επιβεβαίωσε τη συμμετοχή της στη σύνοδο κορυφής της G20

Κόσμος
Η Ρωσία επιβεβαίωσε τη συμμετοχή της στη σύνοδο κορυφής της G20

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σύμφωνα με τον Ουσακόφ, είναι σημαντικό ότι ο Βιντόντο προσκάλεσε τον Πούτιν στη σύνοδο κορυφής, «λαμβάνοντας υπ’ όψιν ότι στους Ινδονήσιους ασκούν και ασκούσαν πιέσεις οι αντίστοιχες δυτικές χώρες»

Η G20 θα πραγματοποιηθεί στο Μπαλί στις 15-16 Νοεμβρίου, ενώ την είδηση για την επιστολή προς τον Πούτιν έκανε γνωστή ο σύμβουλος του Ρώσου προέδρου, Γιούρι Ουσακόφ, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Interfax.

«Επιβεβαιώσαμε ότι η συμμετοχή μας προβλέπεται», δήλωσε ο Ουσακόφ στους δημοσιογράφους, διευκρινίζοντας ότι προς το παρόν οι ηγέτες των χωρών προσκαλούνται να συμμετάσχουν διά ζώσης.

Σύμφωνα με τον Ουσακόφ, είναι σημαντικό ότι ο Βιντόντο προσκάλεσε τον Πούτιν στη σύνοδο κορυφής, «λαμβάνοντας υπ’ όψιν ότι στους Ινδονήσιους ασκούν και ασκούσαν πιέσεις οι αντίστοιχες δυτικές χώρες».

Ο σύμβουλος του Ρώσου προέδρου δήλωσε ότι ο Πούτιν στις 30 Ιουνίου θα συναντηθεί με τον Βιντόντο στη Μόσχα.

«Αμέσως μετά την επιστροφή του από το Ασχαμπάντ, ο πρόεδρος θα δεχθεί τον ομόλογό του από την Ινδονησία Τζόκο Βιντόντο. Είναι μια επίσκεψη εργασίας στο πλαίσιο της προεδρίας της Ινδονησίας στην Ομάδα των 20», δήλωσε ο Ουσακόφ.

Οι δύο ηγέτες θα συζητήσουν τον πόλεμο στην Ουκρανία καθώς και τις εξαγωγές σιτηρών και λιπασμάτων.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Φωτογραφία αρχείου AP 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News