Ουκρανία: Ρώσοι βομβάρδισαν ερευνητικό κέντρο στο Χάρκοβο – Καταγγελίες Ουκρανών

Κόσμος
Ουκρανία: Ρώσοι βομβάρδισαν ερευνητικό κέντρο στο Χάρκοβο – Καταγγελίες Ουκρανών

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στην πόλη Χάρκοβο, βομβαρδίστηκαν κτήρια αλλά όχι η περιοχή στην οποία στεγάζεται το πυρηνικό καύσιμο.

Η Κρατική Πυρηνική Ρυθμιστική Επιθεώρηση, διέδωσε ότι το Σάββατο 25 Ιουνίου, ο Ρωσικός στρατός, βομβάρδισε πυρηνικό ερευνητικό κέντρο στην πόλη Χάρκοβο της βορειοανατολικής Ουκρανίας.

Στην πόλη Χάρκοβο, βομβαρδίστηκαν κτήρια αλλά όχι η περιοχή στην οποία στεγάζεται το πυρηνικό καύσιμο. Επιπλέον, όπως ανακοινώνουν οι αρχές, τα επίπεδα της ραδιενέργειας παραμένουν κανονικά στην περιοχή.

Επιπροσθέτως, οι ουκρανικές αρχές επισημαίνουν ότι υπάρχει μεγάλη πιθανότητα μίας καινούριας καταστροφής, κάτι το οποίο έχει τη δυνατότητα να επηρεάσει άμεσα την πυρηνική και ραδιολογική ασφάλεια που παραμένει υψηλή λόγω της συνέχισης του ρωσικού βομβαρδισμού.

Ακόμη, η επιβεβαίωση των περιστατικών αυτών από ανεξάρτητη πηγή δεν έχει γίνει προς το παρόν δυνατή, τονίζει το Reuters.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο Ολεξάντρ Στριούκ, της πόλης Σεβεροντονέτσκ στο Ντονμπάς, ελέγχονται από το ρωσικό στρατό, οι συγκρούσεις ανάμεσα στον ουκρανικό στρατό και τις ρωσικές στρατιωτικές δυνάμεις.

Επιπλέον, ανακοινώθηκε την Παρασκευή 24 Ιουνίου, ότι ο ουκρανικός στρατός υποχωρεί από την πόλη, στην οποία ζούσαν 100.000 κάτοικοι, πριν από τη ρωσική εισβολή, με σκοπό να οργανωθεί καλύτερα, η άμυνα της διπλανής πόλης Λισιτσάνσκ.

Παράλληλα, ο δήμαρχος τόνισε ότι οι κάτοικοι που κατέφυγαν στο εργοστάσιο Αζότ, με σκοπό να αποφύγουν τους βομβαρδισμούς, ξεκίνησαν να βγαίνουν και ορισμένοι από αυτούς πέρασαν τους τελευταίους μήνες σε υπόγεια.

Οι κάτοικοι που είχαν καταφύγει στο εργοστάσιο, επιβεβαιώθηκε από εκπρόσωπο των φιλορώσων αυτονομιστών, ότι άρχισαν να απομακρύνονται, ωστόσο δεν επισήμανε προς ποια κατεύθυνση.

Τέλος, έπειτα από την κάλυψη του Σεβεροντονέτσκ, και μετά από αρκετές μάχες οι οποίες διήρκησαν πολλές εβδομάδες, οι ρωσικές δυνάμεις ελέγχουν πλέον πλήρως την περιοχή του Λουχάνσκ, ενώ οδομαχίες διεξάγονται και στο γειτονικό Λισιτσάνσκ.

(Φωτογραφία αρχείου AP)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News