Σύνοδος Κορυφής: «Πράσινο φως» για την ένταξη της Ουκρανίας στην ΕΕ

Κόσμος
Σύνοδος Κορυφής: «Πράσινο φως» για την ένταξη της Ουκρανίας στην ΕΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η πρώτη αντίδραση από τον Ουκρανό πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι

Τη χορήγηση του καθεστώτος υποψήφιας προς ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση χώρας σε Ουκρανία και Μολδαβία αποφάσισαν οι «27» ηγέτες της ΕΕ.

«Συμφωνία. Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο μόλις αποφάσισε να χορηγήσει το καθεστώς υποψήφιας προς ένταξη χώρας στην ΕΕ για την Ουκρανία και τη Μολδαβία. Ιστορική στιγμή. Σήμερα είναι ένα κρίσιμο βήμα στην πορεία σας προς την ΕΕ. Συγχαρητήρια στον Βολοντίμιρ Ζελένσκι, την Μάγια Σαντού και τον λαό της Ουκρανίας και της Μολδαβίας. Το μέλλον μας είναι μαζί» ανέφερε με ανάρτησή του στο twitter, ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ.

Προσέθεσε ότι «το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο αποφάσισε να αναγνωρίσει την ευρωπαϊκή προοπτική της Γεωργίας και είναι έτοιμο να χορηγήσει το καθεστώς υποψήφιας χώρας μόλις ληφθούν υπόψη οι εκκρεμείς προτεραιότητες.

Συγχαρητήρια στον γεωργιανό λαό. Μια ιστορική στιγμή στις σχέσεις ΕΕ-Γεωργίας: Το μέλλον της Γεωργίας βρίσκεται εντός της ΕΕ».

«Ιστορική στιγμή» χαρακτηρίζει ο πρόεδρος Ζελένσκι τη χορήγηση καθεστώτος υποψήφιας προς ένταξη χώρας στην ΕΕ

Ο ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι χαιρέτισε την απόφαση των ηγετών της Ευρωπαϊκής Ένωσης να χορηγήσουν στη χώρα του καθεστώς υποψήφιας προς ένταξη στην ΕΕ.

Στην πρώτη του αντίδραση, ο Ζελένσκι έκανε λόγο για μοναδική και ιστορική στιγμή, προσθέτοντας ότι "το μέλλον της Ουκρανίας βρίσκεται στους κόλπους της ΕΕ".

Οι «27» συμφώνησαν να χορηγηθεί καθεστώς υποψήφιας προς ένταξη χώρας στην Ουκρανία και τη Μολδαβία, ανακοίνωσε νωρίτερα ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

(φωτογραφία AP/Olivier Matthys)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News