Μαϊάμι: Αεροπλάνο έπιασε φωτιά μετά από πρόσκρουση

Κόσμος
Μαϊάμι: Αεροπλάνο έπιασε φωτιά μετά από πρόσκρουση

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σοκαριστικό ατύχημα σημειώθηκε στο Μαϊάμι, την Δευτέρα 20 Ιουνίου, το απόγευμα, όταν προσγειώθηκε και έπιασε φωτιά, ένα αεροπλάνο με 137 επιβαίνοντες, με τους επιβάτες να ζουν στιγμές τρόμου

Σοκαριστικό ατύχημα έγινε στο Μαϊάμι, όταν προσγειώθηκε και έπιασε φωτιά, ένα αεροπλάνο με 137 επιβαίνοντες. Συγκεκριμένα, το αεροπλάνο σύρθηκε με την κοιλιά στην προσγείωσή του, με αποτέλεσμα να προκληθεί πανικός στο αεροδρόμιο. Το αεροσκάφος Δομινικανής αεροπορικής εταιρείας που μετέφερε περισσότερους από 137 επιβάτες, προσγειώθηκε επεισοδιακά τη Δευτέρα 20 Ιουνίου, με τους επιβάτες να ζουν στιγμές τρόμου.

Πιο αναλυτικά, τρεις επιβαίνοντες τραυματίστηκαν, ενώ οι υπόλοιποι είναι καλά στην υγεία τους. Σύμφωνα με τη Daily Mail, δεν λειτούργησε ο μηχανισμός προσγείωσης με αποτέλεσμα το αεροσκάφος να κάνει μια τρομακτική αναγκαστική προσγείωση.

Το αεροσκάφος χτύπησε σε ένα μικρό κτίριο και έναν πύργο επικοινωνιών, ενώ γλίστρησε με την κοιλιά του στον διάδρομο προσγείωσης πριν τυλιχθεί στις φλόγες. Το αεροπλάνο μετέφερε 126 επιβάτες και 11 μέλη του πληρώματος.

Η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας, αποκάλυψε ότι είχε καταρρεύσει το σύστημα προσγείωσης του αεροσκάφους, το οποίο ήταν μέρος του στόλου της Red Air, η οποία είναι μία οικονομική αεροπορική εταιρείας που ιδρύθηκε πέρυσι στη Δομινικανή Δημοκρατία.

https://twitter.com/rawsalerts/status/1539391173781073922

Οι σοκαριστικές μαρτυρίες των επιβατών:

«Νόμιζα ότι θα πέθαινα, στην πραγματικότητα», δήλωσε η Πάολα Γκαρσία στο CBS Miami. «Υπήρχε ένας ηλικιωμένος άνδρας δίπλα μου και τον αγκάλιαζα. Ήταν φρικτό».

«Χτυπούσαμε από τη μια πλευρά στην άλλη και όλα τα παράθυρα έμοιζαν να έσπαγαν και μετά όλα ήταν μια χαρά. Τότε οι επιβάτες άρχισαν να τρέχουν και εγώ πήδηξα έξω και άρχισα να τρέχω γιατί προκλήθηκε και φωτιά». Βίντεο δείχνει τους επιβάτες να βγαίνουν τρέχοντας από την άτρακτο, ουρλιάζοντας.

Τα πυροσβεστικά συνεργεία στάλθηκαν αμέσως μετά την προσγείωση του αεροπλάνου. Συγκεκριμμένα, το αεροπλάνο προσγειώθηκε στις 5:38 μμ, ενώ τα πυροσβεστικά συνεργεία στάλθηκαν στις 5:39μμ, ανέφερε το WPLG. Την ίδια ώρα, ένας εκπρόσωπος του αεροδρομίου του Μαϊάμι ανακοίνωσε ότι οι πτήσεις του αεροδρομίου καθυστέρησαν λόγω της συντριβής του αεροσκάφους.

https://twitter.com/TheInsiderPaper/status/1539373985988849665
ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News