Τυνησία: Μεγάλη αύξηση κρουσμάτων κορωνοϊού

Κόσμος
Τυνησία: Μεγάλη αύξηση κρουσμάτων κορωνοϊού

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Τυνησία κινδυνεύει να βρεθεί αντιμέτωπη με νέο κύμα της πανδημίας του νέου κορωνοϊού

Η Τυνησία κινδυνεύει να βρεθεί αντιμέτωπη με νέο κύμα της πανδημίας του νέου κορωνοϊού, καθώς ο δείκτης θετικότητας των εξετάσεων αυξήθηκε στο 21,75% την τελευταία εβδομάδα, από το περίπου 7% στο οποίο βρισκόταν στις αρχές του μήνα, μετέδωσε Τετάρτη 22 Ιουνίου, το δημόσιο πρακτορείο ειδήσεων TAP.

Σύμφωνα με μέλος της επιστημονικής επιτροπής η οποία συμβουλεύει την κυβέρνηση για την αντιμετώπιση της πανδημίας, τον Ριάντ Ντάγφους, η άνοδος του δείκτη αποδίδεται στον δισταγμό μεγάλους μέρους του πληθυσμού να κάνει αναμνηστική δόση και δεύτερη αναμνηστική των εμβολίων κατά του κορωνοϊού, καθώς και στη μείωση της προστασίας που προσφέρουν τα εμβόλια μερικούς μήνες αφού ολοκληρωθεί το αρχικό σχήμα.

Το υπουργείο Υγείας της Τυνησίας ανακοίνωσε την Τετάρτη 22 Ιουνίου, ότι από τη 13η ως τη 19η Ιουνίου καταγράφηκαν 14 θάνατοι ασθενών από τον κορωνοϊό και διαγνώστηκαν 2.277 κρούσματα του SARS-CoV-2.

Ο απολογισμός της πανδημίας του νέου κορονοϊού στην Τυνησία έχει φθάσει ως αυτό το στάδιο τους 28.670 νεκρούς επί συνόλου 1.046.703 μολύνσεων.

Ο αριθμός των ασθενών με κορονοϊό στα νοσοκομεία ανέρχεται σε 1.980. Εξ αυτών, 380 βρίσκονται σε μονάδες εντατικής θεραπείας (ΜΕΘ), οι 87 διασωληνωμένοι.

Στη χώρα περίπου 11,9 εκατ. κατοίκων έχουν εμβολιαστεί πλήρως μέχρι στιγμής από τη 13η Μαρτίου 2021 6,37 εκατ. άνθρωποι.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ

(Φωτογραφία αρχείου Shutterstock)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News