Τσεχία: Εγκρίθηκε νομοσχέδιο για επιβολή κυρώσεων σε όσους παραβιάζουν τα ανθρώπινα δικαιώματα

Κόσμος
Τσεχία: Εγκρίθηκε νομοσχέδιο για επιβολή κυρώσεων σε όσους παραβιάζουν τα ανθρώπινα δικαιώματα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η κυβέρνηση της Τσεχίας ενέκρινε την Τετάρτη 22 Ιουνίου, ένα νομοσχέδιο με βάση το οποίο θα επιτρέπεται η επιβολή κυρώσεων σε άτομα ή νομικές οντότητες που κρίνεται ότι παραβιάζουν τα ανθρώπινα δικαιώματα, ανακοίνωσε ο υπουργός Εξωτερικών Γιαν Λιπάφσκι

Η κυβέρνηση της Τσεχίας ενέκρινε την Τετάρτη 22 Ιουνίου, ένα νομοσχέδιο με βάση το οποίο θα επιτρέπεται η επιβολή κυρώσεων σε άτομα ή νομικές οντότητες που κρίνεται ότι παραβιάζουν τα ανθρώπινα δικαιώματα, ανακοίνωσε ο υπουργός Εξωτερικών Γιαν Λιπάφσκι.

Το νομοσχέδιο, που βασίστηκε σε παρόμοιους νόμους οι οποίοι εγκρίθηκαν στις ΗΠΑ, την Αυστραλία και τη Βρετανία με αφορμή την υπόθεση του Ρώσου δικηγόρου Σεργκέι Μαγκνίτσκι, θα δίνει επίσης στην κυβέρνηση τη δυνατότητα να επιβάλει κυρώσεις σε πρόσωπα που εμπλέκονται σε υποθέσεις τρομοκρατίας ή κυβερνοεπιθέσεων.

«Τα ανθρώπινα δικαιώματα είναι και θα παραμείνουν προτεραιότητά μας. Το νομοσχέδιο οδεύει τώρα προς την Κάτω Βουλή», έγραψε ο Λιπάφσκι στο Twitter.

Το νομοσχέδιο θα πρέπει να εγκριθεί και από τα δύο Σώματα του τσεχικού κοινοβουλίου (άνω και κάτω Βουλή) και στη συνέχεια να επικυρωθεί από τον πρόεδρο ώστε να τεθεί σε εφαρμογή.

Ο πρώτος παρόμοιος νόμος που εγκρίθηκε στις ΗΠΑ το 2012 φέρει το όνομα του Σεργκέι Μαγκνίτσκι, ενός δικηγόρου που συνελήφθη και πέθανε στη φυλακή στη Ρωσία το 2009 αφού κατήγγειλε Ρώσους αξιωματούχους για φοροδιαφυγή.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News