Χρυσούλα Ζαχαροπούλου: Η Ελληνίδα υφυπουργός του Μακρόν κατηγορείται για βιασμό

Κόσμος
Χρυσούλα Ζαχαροπούλου: Η Ελληνίδα υφυπουργός του Μακρόν κατηγορείται για βιασμό

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δικαστική έρευνα για βιασμό κατά της ελληνικής καταγωγής υφυπουργού αρμόδιας για την Ανάπτυξη

Άνοιξε έρευνα από την γαλλική δικαιοσύνη, μετά από κατάθεση δύο μηνύσεων για βιασμό κατά της ελληνικής καταγωγής Χρυσούλας Ζαχαροπούλου, μέλους της γαλλικής κυβέρνησης, όπως ανακοίνωσε σήμερα Τετάρτη, 22 Ιουνίου η εισαγγελία του Παρισιού.

Η Χρυσούλα Ζαχαροπούλου, Γαλλίδα ελληνικής καταγωγής, είναι υφυπουργός αρμόδια για την Ανάπτυξη, την Γαλλοφωνία και τις Διεθνείς Εταιρικές Σχέσεις και σύμφωνα με το περιοδικό Marianne, που αποκάλυψε το θέμα, οι πράξεις οι οποίες της προσάπτονται διαπράχθηκαν στο πλαίσιο της άσκησης του επαγγέλματός της ως γυναικολόγου.

Ειδικότερα, δύο γυναίκες καταγγέλλουν γυναικολογικούς βιασμούς, δηλαδή διεισδύσεις που έγιναν χωρίς τη συγκατάθεσή τους κατά τη διάρκεια ιατρικής εξέτασης, σύμφωνα με πληροφορίες του περιοδικού Marianne. «Δύο καταγγελίες για βιασμό κατά της υφυπουργού Χρυσούλας Ζαχαροπούλου» είναι ο χαρακτηριστικός τίτλος του δημοσιεύματος στην ιστοσελίδα του περιοδικού.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η πρώτη καταγγελία υποβλήθηκε στις 25 Μαΐου και η δεύτερη στις 16 Ιουνίου. Για την πρώτη καταγγελία η εισαγγελία του Παρισιού ανέφερε στο περιοδικό ότι δύο ημέρες αργότερα ξεκίνησε έρευνα για να «διαπιστωθεί εάν τα γεγονότα είναι πιθανό να εμπίπτουν στο πεδίο εφαρμογής ενός ποινικού χαρακτηρισμού». Οι έρευνες ανατέθηκαν στην υπηρεσία για την καταστολή της παραβατικότητας κατά προσώπου (BRDP).

Σύμφωνα και πάλι με πληροφορίες του περιοδικού, τις οποίες επιβεβαίωσε η εισαγγελία του Παρισιού, μια δεύτερη μήνυση υποβλήθηκε την Πέμπτη 16 Ιουνίου. Πηγή που γνωρίζει το θέμα προσθέτει ότι τα υποτιθέμενα γεγονότα έλαβαν χώρα επίσης «σε ιατρικό περιβάλλον» το 2016 σε μια ενήλικη γυναίκα.

H νέα υφυπουργός Ανάπτυξης, Γαλλοφωνίας και Διεθνών Συνεργασιών ήταν γιατρός στα νοσοκομεία Trousseau και Tenon στο Παρίσι, υπό τη διεύθυνση του καθηγητή Emile Darai, ο οποίος είναι ο ίδιος αντικείμενο δικαστικής έρευνας, κατηγορούμενος για βιασμό και γυναικολογική βία από 25 ασθενείς.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ 

(Φωτογραφία ΑΡ - Michel Spingler)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News