Handelsblatt: Στην «κορυφή» των ακριβών προορισμών η Ελλάδα - Ο πιο φθηνός η Τουρκία

Ελλάδα
Handelsblatt: Στην «κορυφή» των ακριβών προορισμών η Ελλάδα - Ο πιο φθηνός η Τουρκία

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η χώρα μας βρίσκεται στην κορυφή της λίστας με τους ακριβότερους τουριστικούς προορισμούς εξαιτίας κάποιων περιστατικών αισχροκέρδειας που έχουν καταγραφεί στην Μύκονο - «79 ευρώ η μερίδα καλαμάρια στα κάρβουνα, 15 ευρώ ο εσπρέσο»

Μια σύγκριση τιμών σε τουριστικούς προορισμούς ενόψει του καλοκαιριού πραγματοποίησε η εφημερίδα Handelsblatt, η αξιολόγηση όμως έγινε από την τουριστική εταιρεία συμβούλων Mabrian.

Ο παραλληλισμός έγινε μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας με τη χώρα μας να θεωρείται ένας από τους πιο ακριβούς προορισμούς στη Μεσόγειο σε αντίθεση με τη γείτονα χώρα η οποία κατατάσσεται στους πιο οικονομικούς τουριστικούς προορισμούς.

Σύμφωνα με την αξιολόγηση που πραγματοποιήθηκε μια διανυκτέρευση στην Τουρκία στην καρδιά του καλοκαιριού σε ξενοδοχείο 4 αστέρων κοστίζει 100 ευρώ.

Για την κατάταξη της χώρας μας στους ακριβούς τουριστικούς προορισμούς φαίνεται πως οφείλονται οι τιμές και τα περιστατικά αισχροκέρδειας στο νησί των Ανέμων, καθ΄ψς σύμφωνα με τον Γερμανό αρθρογράφο: «Η Ελλάδα είναι το νέο ανατέλλον αστέρι ανάμεσα στους προορισμούς για διακοπές μετά την πανδημία. Αλλά εάν δεν προσέξει κανείς στη Μύκονο, θα τον ξεσκίσουν αλύπητα: 79 ευρώ η μερίδα καλαμάρια στα κάρβουνα, 15 ευρώ ο εσπρέσο. Στα κοινωνικά δίκτυα πολλοί ταξιδιώτες εκτονώνουν την οργή τους για τις υπέρογκες τιμές στο πιο κοσμικό νησί της Ελλάδας. Μέχρι στιγμή ωστόσο οι υπερβολές δεν έχουν αμβλύνει αισθητά την επιθυμία για ταξίδια. Το brand name Ελλάδα προσελκύει».

Σύμφωνα με τον Σύνδεσμο Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων ΣΕΤΕ, «η Ελλάδα επωφελείται από την καλή διαχείριση της πανδημίας, την γεωγραφική ποικιλομορφία των τοπίων της και την τάση για ατομικές διακοπές». 

Από την μεριά της Τουρκίας

Ο πληθωρισμός στην Τουρκία αυξάνει κατακόρυφα τις τιμές των προϊόντων όμως η πτώση της τούρκικης λίρας ισοσκελίζει την διαφορά.

«Οι διακοπές στην Τουρκία είναι σχετικά φθηνές, επειδή το πρόσθετο κόστος στον ξενοδοχειακό κλάδο είναι ακόμα χαμηλό» σημειώνει η εφημερίδα. «Επιπλέον ο πόλεμος στην Ουκρανία θα μπορούσε να σημαίνει ότι φέτος θα έρθουν σημαντικά λιγότεροι τουρίστες στη χώρα τόσο από την Ουκρανία όσο και από τη Ρωσία.

Αυτό σημαίνει ότι τα ξενοδοχεία all-inclusive στην περιοχή της Αττάλειας ειδικότερα, αντιμετωπίζουν την πρόκληση να δώσουν τα δωμάτιά τους σε παραθεριστές από άλλες χώρες σε χαμηλότερες τιμές. Ωστόσο, οι τουρίστες θα πρέπει να ξέρουν ότι ο πληθωρισμός κάνει άλλες υπηρεσίες πιο ακριβές. Εάν πάρει κάποιος ταξί από το αεροδρόμιο στο ξενοδοχείο, πληρώνει σημαντικά περισσότερα σε ευρώ από πριν. Το ίδιο ισχύει για τις τιμές ενοικίασης αυτοκινήτων και καυσίμων καθώς και για εκδρομές με λεωφορείο και πλοίο».

(φωτογραφία αρχείου pexels)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News