Ρωσία: Το υπουργείο Άμυνας δηλώνει ότι η επίθεση στην ανατολική Ουκρανία εξελίσσεται καλά

Κόσμος
Ρωσία: Το υπουργείο Άμυνας δηλώνει ότι η επίθεση στην ανατολική Ουκρανία εξελίσσεται καλά

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Ρωσία ανακοίνωσε σήμερα Κυριακή 19 Ιουνίου, πως η επίθεσή της εναντίον του Σεβεροντονέτσκ, στην ανατολική Ουκρανία, συνεχίζεται με επιτυχία, αφού πήρε τον έλεγχο ενός τομέα στα περίχωρα της πόλης

Η Ρωσία ανακοίνωσε σήμερα πως η επίθεσή της εναντίον του Σεβεροντονέτσκ, στην ανατολική Ουκρανία, συνεχίζεται με επιτυχία, αφού πήρε τον έλεγχο ενός τομέα στα περίχωρα της πόλης.

«Η επίθεση στην κατεύθυνση του Σεβεροντονέτσκ εξελίσσεται με επιτυχία», δήλωσε ο εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Άμυνας, Ιγκόρ Κονασένκοφ, σε ένα βίντεο. Είπε πως ο οικισμός Μετιολκίνε, στα ανατολικά περίχωρα της πόλης, έχει καταληφθεί.

«Οι ένοπλες δυνάμεις της Ρωσικής Ομοσπονδίας συνεχίζουν να πλήττουν στρατιωτικούς στόχους στο έδαφος της Ουκρανίας», είπε.

Ο Κονασένκοφ είπε πως μεγάλου βεληνεκούς πύραυλοι κρουζ Kalibr έπληξαν κέντρο διοίκησης στην περιοχή Ντνιπροπετρόφσκ, σκοτώνοντας Ουκρανούς στρατηγούς και αξιωματικούς, περιλαμβανομένων μελών του γενικού επιτελείου.

Το Reuters δεν ήταν σε θέση να επαληθεύσει από ανεξάρτητη πηγή τις λεπτομέρειες ή τον απολογισμό των ρωσικών πληγμάτων στην Ουκρανία.

Η Ρωσία δήλωσε επίσης πως κατέστρεψε δέκα χόβιτζερ M777 155 mm και έως 20 στρατιωτικά οχήματα στην ουκρανική πόλη Μικολάγεφ τα οποία προμήθευσαν δυτικές χώρες στην Ουκρανία τις τελευταίες δέκα ημέρες.

Πύραυλοι Iskander έπληξαν μονάδα επιδιόρθωσης αρμάτων μάχης στο Χάρκοβο, καταστρέφοντας δύο συστήματα πολλαπλών εκτοξευτών ρουκετών, είπε ο Κονασένκοφ.

Με πληροφορίες απο ΑΠΕ-ΜΠΕ 

Φωτογραφία αρχείου Shutterstock 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News