Πόλεμος στην Ουκρανία: Ο πρόεδρος Ζελένσκι επισκέφθηκε την πόλη Μικολάγεφ

Κόσμος
Πόλεμος στην Ουκρανία: Ο πρόεδρος Ζελένσκι επισκέφθηκε την πόλη Μικολάγεφ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι επισκέφθηκε τη νότια πόλη Μικολάγεφ στη διάρκεια ενός ταξιδιού εργασίας στην περιοχή, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε στις 18 Ιουνίου, το γραφείο του

Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι επισκέφθηκε τη νότια πόλη Μικολάγεφ στη διάρκεια ενός ταξιδιού εργασίας στην περιοχή, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε στις 18 Ιουνίου, το γραφείο του, χωρίς να διευκρινίζει πότε πραγματοποιήθηκε η επίσκεψη.

«Ο Πρόεδρος επιθεώρησε το κτίριο της περιφερειακής διοίκησης του Μικολάγεφ που καταστράφηκε ως αποτέλεσμα πυραυλικού πλήγματος από τις ρωσικές δυνάμεις», ανέφερε η ανακοίνωση του γραφείου του Ουκρανού προέδρου.

Πύραυλος άνοιξε μια τρύπα στο κτίριο και σκότωσε 37 ανθρώπους εκεί στα τέλη Μαρτίου.

Οι ρωσικές δυνάμεις έφθασαν στα περίχωρα του Μικολάγεφ στις αρχές Μαρτίου αλλά απωθήθηκαν στα ανατολικά και νοτιοανατολικά όρια της περιοχής, όπου οι μάχες συνεχίζονται.

Το γραφείο του Ζελένσκι ανέφερε πως ο πρόεδρος επισκέφθηκε επίσης ένα νοσοκομείο στο Μικολάγεφ και απένειμε τιμητικές διακρίσεις στον δήμαρχο Ολεξάντρ Σενκέβιτς και τον κυβερνήτη Βιτάλι Κιμ για την εργασία τους κατά τους τέσσερις μήνες που διαρκεί η ρωσική εισβολή.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Φωτογραφία αρχείου AP

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News