Κομισιόν: Επίσημα χώρα υπό ένταξη στην Ε.Ε. η Ουκρανία

Κόσμος
Κομισιόν: Επίσημα χώρα υπό ένταξη στην Ε.Ε. η Ουκρανία

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η γνωμοδότηση της Κομισιόν παίρνει πλέον το δρόμο για τη Σύνοδο Κορυφής της ερχόμενης εβδομάδας προκειμένω να επικυρωθεί και από τους 27 ηγέτες της Ένωσης - Ωστόσο η Επιτροπή σημειώνει ότι η Ουκρανία θα πρέπει να εφαρμόσει ορισμένες μεταρρυθμίσεις

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή επισημοποίησε σήμερα την πρόταση της να δοθεί στην Ουκρανία και στη Μολδαβία το καθεστώς της υποψήφιας χώρας προς ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση, όπως έκανε γνωστό η πρόεδρός της, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν. Η γνωμοδότηση της Κομισιόν παίρνει πλέον το δρόμο για τη Σύνοδο Κορυφής της ερχόμενης εβδομάδας προκειμένω να επικυρωθεί και από τους 27 ηγέτες της Ένωσης. Ωστόσο η Επιτροπή σημειώνει ότι η Ουκρανία θα πρέπει να εφαρμόσει ορισμένες μεταρρυθμίσεις. Η σύσταση έγινε μια μέρα μετά την αναχώρηση του Όλαφ Σολτς, του Εμανουέλ Μακρόν και Μάριο Ντράγκι για το Κίεβο όπου οι τρεις ηγέτες τάχθηκαν υπέρ της παραχώρησης καθεστώτος υποψήφιας χώρας.

Πούτιν: Κατηγόρησε τις ΗΠΑ ότι μεταχειρίζονται τις άλλες χώρες ως «αποικίες» 

Την ίδια στιγμή ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν μιλώντας στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ της Αγίας Πετρούπολης κατηγόρησε τις ΗΠΑ ότι μεταχειρίζονται τις άλλες χώρες ως «αποικίες» τόνισε πως οι ζοφερές προβλέψεις για τη ρωσική οικονομία δεν επαληθεύτηκαν και προειδοποίησε ότι «τίποτε δεν θα είναι όπως παλιά στην παγκόσμια πολιτική». Παράλληλα επιτέθηκε προς την Ευρωπαϊκή Ένωση λέγοντας ότι απώλεσε την «πολιτική της κυριαρχία». Τέλος σημείωσε ότι η Ρωσία δεν ευθύνεται για την αύξηση των τιμών στην παγκόσμια αγορά σιτηρών κατηγορώντας τις Ηνωμένες Πολιτείες ότι αύξησαν τις τιμές των τροφίμων τυπώνοντας χρήματα και «ψάχνοντας» τρόφιμα στις παγκόσμιες αγορές.

Φωτογραφία: Unsplash

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News