Ταϊλάνδη: Καταργεί τον κανονισμό για την είσοδο τουριστών και την υποχρεωτική χρήση μάσκας

Κόσμος
Ταϊλάνδη: Καταργεί τον κανονισμό για την είσοδο τουριστών και την υποχρεωτική χρήση μάσκας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το σύστημα «Thailand Pass» απαιτούσε από τους ξένους επισκέπτες να ζητούν άδεια από τις αρχές έως και 60 ημέρες πριν από την άφιξή τους

Η Ταϊλάνδη ανακοίνωσε σήμερα ότι θα καταργήσει τη διαδικασία που ίσχυε για τους ξένους επισκέπτες και απαιτούσε την υποβολή αίτησης για την εξασφάλιση πάσου εισόδου στη χώρα καθώς και την υποχρεωτική χρήση μάσκας σε δημόσιους χώρους αφού έχει επιβραδυνθεί ο ρυθμός εξάπλωσης του κορονοϊού.

Το σύστημα «Thailand Pass» απαιτούσε από τους ξένους επισκέπτες να ζητούν άδεια από τις αρχές έως και 60 ημέρες πριν από την άφιξή τους και όπως είπε ο υπουργός Τουρισμού Πιπάτ Ρατσακιτπρακάν στους δημοσιογράφους θα πάψει να ισχύει από την 1η Ιουλίου. Αυτός ήταν ένας από τους τελευταίους ταξιδιωτικούς περιορισμούς που εξακολουθούσαν να ισχύουν στη χώρα.

Η Ταϊλάνδη είναι ένας από τους δημοφιλέστερους ταξιδιωτικούς προορισμούς παγκοσμίως, αλλά οι τουριστικές επιχειρήσεις έχουν καταφερθεί εναντίον της πολιτικής που απαιτούσε από τους ξένους τουρίστες να υποβάλουν πολλά έγγραφα--από πιστοποιητικό εμβολιασμού και αποτέλεσμα διαγνωστικού τεστ μέχρι ασφαλιστήριο συμβόλαιο και αποδεικτικό κράτησης σε ξενοδοχείο--η οποία εμπόδιζε την ανάκαμψη του κλάδου.

Την Ταϊλάνδη επισκέφθηκαν σχεδόν 40 εκατομμύρια άνθρωποι το 2019, αλλά τον περασμένο χρόνο η χώρα δέχτηκε λιγότερο από το 1% αυτού του αριθμού παρά την χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων.

Παρότι τους τελευταίους μήνες έχουν αυξηθεί οι τουριστικές ροές στη χώρα, η βιομηχανία του τουρισμού δεν έχει ανακάμψει με μεγάλες απώλειες για τις επιχειρήσεις και περικοπές θέσεων εργασίας σε έναν τομέα που συνήθως συμβάλλει περίπου στο 12% του ΑΕΠ.

Η ομάδα διαχείρισης της πανδημίας ανακοίνωσε σήμερα ότι από τον ερχόμενο μήνα η χρήση της μάσκας θα είναι προαιρετική, αλλά συμβούλευσε τους πολίτες να φορούν όταν βρίσκονται σε μεγάλες συναθροίσεις ή αν έχουν προβλήματα υγείας.

Η Ταϊλάνδη έχει καταγράψει συνολικά πάνω από 30.000 θανάτους από COVID-19, αλλά έχει σε μεγάλο βαθμό περιορίσει την εξάπλωσή της χάρη και στο υψηλό ποσοστό εμβολιασμού των πολιτών που ξεπερνάει το 80%.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Φωτογραφία αρχείου IN TIME

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News