Βρετανία: Πρωτοβουλία για ανοικοδόμηση των κατεστραμμένων ουκρανικών υποδομών

Κόσμος
Βρετανία: Πρωτοβουλία για ανοικοδόμηση των κατεστραμμένων ουκρανικών υποδομών

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Βρετανία είναι ένας ενεργός υποστηρικτής της Ουκρανίας από την έναρξη της ρωσικής εισβολή τον Φεβρουάριο, μέσω της αποστολής όπλων, αλλά και της επιβολής κυρώσεων κατά της Μόσχας

Η Βρετανία θα καλωσορίσει σήμερα εκπροσώπους της Ουκρανίας και επιχειρηματικά στελέχη, προκειμένου να συζητηθεί ο τρόπος με τον οποίο, εταιρίες από το Ηνωμένο Βασίλειο μπορούν να βοηθήσουν στην ανοικοδόμηση σημαντικών υποδομών στο Κίεβο.

Η υπουργός Εμπορίου Αν-Μαρί Τρεβέλιαν θα προσπαθήσει να προωθήσει τη συνεργασία μεταξύ βρετανικών εταιριών στις υποδομές, στην ενέργεια και στις μεταφορές, αλλά και ουκρανικών δημόσιων οργανισμών και ιδιωτικών επιχειρήσεων, με στόχο την ανοικοδόμηση των κατεστραμμένων υποδομών.

Η Τρεβέλιαν θα ανακοινώσει επίσης, αλλαγές στα μέτρα αποκατάστασης της εμπορικής δραστηριότητας, συμπεριλαμβανομένου και του επανασχεδιασμού της πρόσβασης σε αγορές για τις εισαγωγές χάλυβα από τη Ρωσία και την Λευκορωσία σε άλλες χώρες, συμπεριλαμβανομένης και της Ουκρανίας.

Η Βρετανία είναι ένας ενεργός υποστηρικτής της Ουκρανίας από την έναρξη της ρωσικής εισβολή τον Φεβρουάριο, μέσω της αποστολής όπλων, αλλά και της επιβολής κυρώσεων κατά της Μόσχας.

Η υποστήριξη του Λονδίνου προς την Ουκρανία που θα δρομολογηθεί σήμερα, ενώ θα εξελιχθεί στο πλαίσιο προσφοράς ενός πακέτου συνδυαστικής οικονομικής, ανθρωπιστικής και στρατιωτικής υποστήριξης οικονομικού ύψους περίπου 3 δισεκατομμυρίων δολαρίων (2,85 δισεκατομμυρίων ευρώ).

Η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει επίσης, προτείνει την υποστήριξη της για την ανοικοδόμηση της Ουκρανίας, μόλις τερματιστεί ο πόλεμος με τη Ρωσία.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Φωτογραφία αρχείου AP

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News