Στην Κωνσταντινούπολη ο Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου Πρόδρομος για τα ονομαστήρια του Οικουμενικού Πατριάρχη

Κόσμος
Στην Κωνσταντινούπολη ο Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου Πρόδρομος για τα ονομαστήρια του Οικουμενικού Πατριάρχη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Μητροπολίτης, προσέφερε, εκ μέρους της Ιεράς Μητροπόλεως Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου, Ιερά Εικόνα της Υπεραγίας Θεοτόκου μαζί με τον Άγιο Απόστολο Βαρθολομαίο, με την ευχή η Παναγία να φυλάττει τον Πατριάρχη μας «υγιά και μακροημερεύοντα» - Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του και ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης Ευγένιος

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Πρόδρομος βρέθηκε στην Κωνσταντινούπολη, από το πρωί της Τετάρτης 8 Ιουνίου έως το βράδυ της Παρασκευής 10 Ιουνίου 2022, ως μέλος της Αντιπροσωπείας της Εκκλησίας Κρήτης, προκειμένου να υποβάλει τα σεβάσματα του Ιερού Κλήρου, των Μοναχικών Αδελφοτήτων και του ευσεβούς λαού της Μητροπόλεώς μας προς τον Παναγιώτατο Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο, με αφορμή την εορτή των σεπτών Ονομαστηρίων του, η οποία εφέτος πραγματοποιήθηκε μία μέρα νωρίτερα, την Παρασκευή 10η Ιουνίου, καθώς το Σάββατο 11η Ιουνίου ήταν Ψυχοσάββατο.

Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του και ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης Ευγένιος.

Ο Μέγας Εσπερινός πραγματοποιήθηκε το εσπέρας της Πέμπτης 9 Ιουνίου, στην Ιερά Πατριαρχική και Σταυροπηγιακή Μονή Ζωοδόχου Πηγής Βαλουκλή, χοροστατούντος του Οικουμενικού Πατριάρχου.

Το πρωί της Παρασκευής 10 Ιουνίου, τελέσθηκε η Θεία Λειτουργία στον Πάνσεπτο Πατριαρχικό Ναό του Αγίου Γεωργίου, στο Φανάρι, χοροστατούντος του Οικουμενικού Πατριάρχου και συγχοροστατούντων των παρόντων Αρχιερέων εκ της Πόλεως και εκ του εξωτερικού.

Μετά την Θεία Λειτουργία, ο Παναγιώτατος δέχθηκε την Αντιπροσωπεία της Εκκλησίας Κρήτης στο γραφείο του, όπου υπέβαλαν τα σεβάσματά τους και προσέφεραν τα δώρα τους.

Ο Μητροπολίτης, προσέφερε, εκ μέρους της Ιεράς Μητροπόλεως Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου, Ιερά Εικόνα της Υπεραγίας Θεοτόκου μαζί με τον Άγιο Απόστολο Βαρθολομαίο, με την ευχή η Παναγία να φυλάττει τον Πατριάρχη μας «υγιά και μακροημερεύοντα».

Ο Επίσκοπός, προσέφερε επίσης διάφορα τοπικά κρητικά προϊόντα προς τον Παναγιώτατο, ο οποίος τον ευχαρίστησε θερμά και τον προέτρεψε να μεταφέρει σε όλο το πλήρωμα της τοπικής μας Εκκλησίας την πατρική του ευχή, στοργή και ευλογία. 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News