Ελληνοτουρκικά: Συνομιλία Παναγιωτόπουλου - Ακάρ στις Βρυξέλλες

Ελλάδα
Ελληνοτουρκικά: Συνομιλία Παναγιωτόπουλου - Ακάρ στις Βρυξέλλες

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Έλληνας υπουργός Εθνικής Άμυνας είπε στον Τούρκο ομόλογό του, πως οι εντάσεις και οι προκλήσεις πρέπει να σταματήσουν

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος συνομίλησε με τον Τούρκο ομόλογό του Χουλουσί Ακάρ, την Πέμπτη 16 Ιουνίου, μετά την οικογενειακή φωτογραφία στη Σύνοδο των Υπουργών Άμυνας του ΝΑΤΟ, στις Βρυξέλλες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Έλληνας υπουργός Εθνικής Άμυνας είπε στον Τούρκο ομόλογό του, πως οι εντάσεις και οι προκλήσεις πρέπει να σταματήσουν. Σύμφωνα με τις πληροφορίες ο Χουλουσί Ακάρ άκουσε τις παρατηρήσεις ωστόσο δεν φαίνεται να τοποθετήθηκε σχετικά.

Υπενθυμίζεται πως χθες Τετάρτη 15 Ιουνίου, μία μέρα μετά το έντονο επεισόδιο του Χουλουσί Ακάρ με τους Έλληνες βουλευτές στη συνεδρίαση του ΝΑΤΟ, ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας μιλώντας στην Κωνσταντινούπολη, στον ανταποκριτή του ΣΚΑΪ, δήλωσε έτοιμος να συναντηθεί με τον Νίκο Παναγιωτόπουλο, για την επίλυση των προβλημάτων.

«Eίμαστε έτοιμοι να επιλύσουμε όλα μας τα προβλήματα με συνομιλίες και συναντήσεις. Ήδη υπάρχουν προσπάθειες που έχουν γίνει. Όπως οι διερευνητικές επαφές, και θέλουμε να ολοκληρωθούν. Υπάρχουν τα μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης και οι συναντήσεις στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ. Εμείς είμαστε έτοιμοι να ξεκινήσουμε άμεσα αυτές οι συναντήσεις, όπως είμαστε έτοιμοι να συναντηθούμε και να συνομιλήσουμε με τους Έλληνες ομολόγους μας. Αν υπάρξει ευκαιρία, όταν πάμε στις Βρυξέλλες, είμαι έτοιμος να συναντηθώ με τον Νίκο (Παναγιωτόπουλο)», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Χουλουσί Ακάρ.

Φωτογραφία αρχείου ΙΝ ΤΙΜΕ

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News