Μακρόν: Κάποια στιγμή η Ουκρανία θα πρέπει να διαπραγματευτεί με τη Ρωσία

Κόσμος
Μακρόν: Κάποια στιγμή η Ουκρανία θα πρέπει να διαπραγματευτεί με τη Ρωσία

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Την εκτίμηση ότι κάποια στιγμή η Ουκρανία θα πρέπει να έχει συνομιλίες με τη Ρωσία, προκειμένου να τερματιστεί ο πόλεμος, εξέφρασε ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν

Την εκτίμηση ότι κάποια στιγμή η Ουκρανία θα πρέπει να έχει συνομιλίες με τη Ρωσία, προκειμένου να τερματιστεί ο πόλεμος, εξέφρασε ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν.

Ο Γάλλος πρόεδρος έφτασε χθες, Τρίτη, στη Ρουμανία, όπου επισκέφθηκε γαλλικά και συμμαχικά στρατεύματα σε βάση του ΝΑΤΟ, ενώ θα μεταβεί και στη γειτονική Μολδαβία και θα γίνει έτσι ο πρώτος Γάλλος πρόεδρος που επισκέπτεται τη χώρα μετά τον Ζακ Σιράκ το 1998.

Διπλωματικές πηγές ανέφεραν στο Reuters ότι αύριο, Πέμπτη, ενδέχεται να μεταβεί στο Κίεβο με τον Γερμανό καγκελάριο Όλαφ Σολτς και τον Ιταλό πρωθυπουργό Μάριο Ντράγκι.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Ρουμανίας, Κλάους Γιοχάνις, δήλωσε πως η απόδοση στην Ουκρανία καθεστώτος υποψήφιας προς ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση χώρας είναι το σωστό σήμα.

Οι εξελίξεις θα συζητηθούν στη  διήμερη σύνοδο των Υπουργών Άμυνας του ΝΑΤΟ ενόψει της Συνόδου Κορυφής της Συμμαχίας. Τα βλέμματα παραμένουν στραμμένα στο Σεβεροντονέτσκ της ανατολικής Ουκρανίας όπου μαίνονται οι μάχες για τον έλεγχο της πόλης ενώ παραμένει η αγωνία για την τύχη έως και 1.200 αμάχων που ενδεχομένως βρίσκονται στα υπόγεια του εργοστασίου χημικών Αζότ στην πόλη.

Οι ρωσικές δυνάμεις προσπαθούν να εξουθενώσουν την ουκρανική αντίσταση στο  Σεβεροντονέτσκ και βρίσκονται ένα βήμα πριν από τον πλήρη έλεγχο της πόλης. Στο μεταξύ οι φιλορώσοι αυτονομιστές δήλωσαν ότι οι ουκρανικές δυνάμεις προσπάθησαν να διακόψουν τον ανθρωπιστικό διάδρομο που ξεκινά από το εργοστάσιο χημικών προς την ελεγχόμενη από τους αυτονομιστές πόλη, όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων RIA.

Αναφορικά με τη δικαστική διερεύνηση των φρικαλεοτήτων, η επιτροπή του ΟΗΕ για την Ουκρανία έκανε γνωστό ότι έχει συγκεντρώσει πολλές κατηγορίες για πιθανά εγκλήματα πολέμου που διαπράχθηκαν από τις ρωσικές δυνάμεις σ' αυτή τη χώρα, όμως είναι ακόμη πολύ νωρίς για να εξαχθούν συμπεράσματα.

Φωτογραφία αρχείου ΙΝΤΙΜΕ 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News