Επικοινωνία Στόλτενμπεργκ - Ερντογάν εν όψει Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ

Κόσμος
Επικοινωνία Στόλτενμπεργκ - Ερντογάν εν όψει Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Γενικό Γραμματέα του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ είχε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, με θέμα την ένταξη της Σουηδίας και της Φινλανδίας στη Συμμαχία, όπως ανακοίνωσε η Διεύθυνση Επικοινωνιών της Τουρκικής Προεδρίας

Τηλεφωνική  επικοινωνία με τον Γενικό Γραμματέα του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ είχε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, με θέμα την ένταξη της Σουηδίας και της Φινλανδίας στη Συμμαχία, όπως ανακοίνωσε η Διεύθυνση Επικοινωνιών της Τουρκικής Προεδρίας.

Κατά τη διάρκεια της επικοινωνίας, ο Ερντογάν επανέλαβε ότι πρέπει να ληφθούν μέτρα για την αντιμετώπιση των «νόμιμων ανησυχιών» της Τουρκίας, για να γίνει δεκτό το αίτημα της Σουηδίας και της Φινλανδίας για ένταξη στο ΝΑΤΟ.

Ο Τούρκος πρόεδρος τόνισε ότι δεν μπορεί να επιτευχθεί πρόοδος στη διαδικασία χωρίς να υπάρξουν «συγκεκριμένα βήματα και από τις δύο χώρες που να ανταποκρίνονται στις νόμιμες προσδοκίες της Τουρκίας και χωρίς να δεσμευτούν για αλλαγή παραδείγματος στον αγώνα κατά της τρομοκρατίας και της αμυντικής βιομηχανίας».

Από την πλευρά του ο Στόλτενμπεργκ με ανάρτησή του στο Twitter ανέφερε:

«Εποικοδομητική συνομιλία με τον Πρόεδρο της Τουρκίας, Ταγίπ Ερντογάν ενόψει της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ. Συζητήσαμε τη σημασία της αντιμετώπισης των θεμιτών ανησυχιών της Τουρκίας για την ασφάλεια σχετικά με την καταπολέμηση της τρομοκρατίας και την επίτευξη προόδου στη διαδικασία ένταξης στο ΝΑΤΟ για τη Φινλανδία και τη Σουηδία».

Φωτογραφία αρχείου AP 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News