Διαρρηγνύει τα ιμάτιά της περί της αθωότητας του πατρός της και αφήνει αιχμές κατά της ΕΛΑΣ

Κρήτη
Διαρρηγνύει τα ιμάτιά της περί της αθωότητας του πατρός της και αφήνει αιχμές κατά της ΕΛΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Το έχω πει στην ελληνική αστυνομία, αλλά απλώς με αγνοούν. Αυτή είναι μια απίστευτα αγχωτική, τραυματική κατάσταση, αλλά υπάρχει ελπίδα για εμάς. Μας είπε ο δικαστής ότι αν το τεστ DNA του πατέρα μου ειναι αρνητικό, τότε θα είναι ελεύθερος να φύγει», ανέφερε η 33χρονη Βρετανίδα στην Daily Mail

Μια Βρετανίδα που προχώρησε σε καταγγελία βιασμού, ενώ βρισκόταν σε διακοπές στην Κρήτη, άφησε αιχμές κατά της ελληνικής αστυνομίας, καθώς οι αρχές άσκησαν σε βάρος του πατέρα της ποινική δίωξη για βιασμό, σε βαθμό κακουργήματος, κατηγορώντας τον επί της ουσίας για το ειδεχθές έγκλημα.

Η 33χρονη, της οποίας τα στοιχεία δεν μπορούν να γνωστοποιηθούν, κατηγόρησε τους αστυνομικούς ότι επέτρεψαν στον βιαστή της να «περιφέρεται ελεύθερος», ενώ σύμφωνα με την ίδια, άδικα συνέλαβαν τον 62χρονο πατέρα της.

Η αστυνομία αναφέρει ότι ο ηλικιωμένος προέβη σε άσεμνες χειρονομίες κατά της κόρης του, σε ένα μπαρ όπου βρίσκονταν την περασμένη εβδομάδα. Οι αρχές εξηγούν ότι ο 62χρονος στη συνέχεια την χτύπησε στο πρόσωπο και μετά την έσυρε σε μια ερημική παραλία όπου και την βίασε. Ο Βρετανός τουρίστας συνελήφθη το περασμένο Σάββατο, ενώ χθες, Τρίτη 14 Ιουνίου εμφανίστηκε ενώπιον του εισαγγελέα για να απολογηθεί.

Η 33χρονη παρόλα αυτά αναφέρει στην Mail ότι ο πατέρας της τη στιγμή της επίθεσης ήταν στην πραγματικότητα πίσω στο ξενοδοχείο όπου διέμεναν και πως είναι «100%» πεπεισμένη ότι τα στοιχεία CCTV και τα δείγματα DNA που συλλέχθηκαν από το ζευγάρι θα το αποδείξουν».

Η 33χρονη σημείωσε: «Μπορώ να σας πω 100% ότι δεν με βίασε. Ζω με τον μπαμπά μου στο Ηνωμένο Βασίλειο, έκανα διακοπές μαζί του στην Ελλάδα και είναι ο καλύτερος μπαμπάς στον κόσμο»

«Δεν υπάρχει περίπτωση να κάνει κάτι τόσο αηδιαστικό. Το έχω πει στην ελληνική αστυνομία, αλλά απλώς με αγνοούν. Αυτή είναι μια απίστευτα αγχωτική, τραυματική κατάσταση, αλλά υπάρχει ελπίδα για εμάς. Μας είπε ο δικαστής ότι αν το τεστ DNA του πατέρα μου ειναι αρνητικό, τότε θα είναι ελεύθερος να φύγει».

Ειδικότερα, η γυναίκα προσήλθε στην αστυνομία την περασμένη εβδομάδα για να αναφέρει την κακοποίηση. Παραδέχτηκε ότι ήταν μεθυσμένη εκείνη τη στιγμή και πως δεν θυμάται τίποτα για τον δράστη, εκτός από το ότι φορούσε ολόλευκα ρούχα. Οι αστυνομικοί, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Mail, συγκέντρωσαν στοιχεία CCTV που δείχνουν τον πατέρα της γυναίκας - φορώντας ολόλευκα - να την ξυλοκοπεί και στη συνέχεια να της επιτίθεται σεξουαλικά.

«Έχουν κάνει λάθος», τονίζει η παθούσα, επιμένοντας στην κατάθεσή της πως ο πατέρας της, και όχι ο δράστης, φορούσε ολόλευκα. Προσθέτει ότι, όταν τελικά συγκεντρωθούν όλα τα στοιχεία του CCTV, «θα αποδειχτεί ότι ήταν πίσω στο ξενοδοχείο όταν μου επιτέθηκαν».

«Έδωσα στην αστυνομία περιγραφή του δράστη, αλλά δεν έχουν κάνει τίποτα για να τον βρουν», πρόσθεσε.

«Σε ό,τι αφορά τις αρχές, θεωρούν πως ο μπαμπάς μου είναι ένοχος και πως είναι στο χέρι του να αποδείξει την αθωότητά του. Αλλά ξέρω ότι τα αποτελέσματα του DNA θα τον δικαιώσουν. Ανυπομονώ να γνωστοποιηθούν τα αποτελέσματα της έρευνας γιατί απλά θέλω να επιστρέψω στο Ηνωμένο Βασίλειο το συντομότερο δυνατό», σημείωσε.

Ο 62χρονος άνδρας εμφανίστηκε ενώπιον δικαστηρίου στο Ηράκλειο, την Τρίτη 14 Ιουνίου, όπου δήλωσε αθώος για τις κατηγορίες σχετικά με βιασμό, σεξουαλική κακοποίηση και ενδοοικογενειακή βία. Μοιράστηκε μια αγκαλιά με την κόρη του πριν πει στον δικαστή: «Δεν θα μπορούσα ποτέ να βιάσω την ίδια μου την κόρη. Κανείς δεν μπορούσε να κάνει κάτι τέτοιο. Δεν είμαι ένοχος». Η κόρη του είπε ότι θα παραμείνει στο νησί, μέχρι να διευθετηθεί η υπόθεση: «Θα επιστρέψω σπίτι μόνο μαζί του. Είμαι εξαιρετικά μπερδεμένη αυτή τη στιγμή και δεν μπορώ καν να σκεφτώ λογικά. Όμως, μόλις διευθετηθεί όλο αυτό, θα πω την ιστορία μου για το πώς μας αντιμετώπισαν οι ελληνικές αρχές. Είναι ντροπή αυτό που έκαναν στον πατέρα μου, ενώ την ίδια στιγμή επέτρεψαν στον άνδρα που με βίασε να κυκλοφορεί ελεύθερος».

Ειεικότερα η κόρη του 62χρονου κατηγορούμενο ανάφερε μετά την ακρόαση: «Η ελληνική αστυνομία έχει κάνει τρομερά λάθη. Τους είπα ότι ο πατέρας μου φορούσε λευκά ρούχα, όχι ο βιαστής μου. Όμως μπερδεύτηκαν και νόμιζαν ότι ήταν ο δράστης εκείνος που φορούσε λευκά ρούχα. Αυτό είναι μόνο ένα παράδειγμα του πόσα λάθη έχουν γίνει στην έρευνα».

Στη συνέχεια, το βρετανικό Μέσο, αναφέρεται στο δημοσίευμα του neakriti.gr, επισημαίνοντας ότι σύμφωνα με την ιατροδικαστική εξέταση η γυναίκα ήταν γεμάτη τραύματα από τις πέτρες και τα κλαδιά της παραλίας και φαίνεται όντως να φέρει σημάδια βιασμού.

Στην καταγγελία της στην αστυνομία, η γυναίκα ισχυρίστηκε ότι ένας άγνωστος άνδρας τη σταμάτησε και τη βίασε τα ξημερώματα της περασμένης Πέμπτης σε ένα στενό δρόμο κοντά σε ένα μπαρ όπου βρισκόταν νωρίτερα με τον πατέρα της.

Με πληροφορίες από Dailymail

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News