Κόσμος

Κ. Λουκόπουλος: Το ΚΥΣΕΑ , οι τουρκικές απειλές και η πολιτική και διπλωματική δράση

Ο εκτελεστικός διευθυντής του Παρατηρητηρίου Ευρωμεσογειακής Ασφάλειας και Συνεργασίας (ΠΕΜΑΣ), αντιστράτηγος ε.α., Κωνσταντίνος Λουκόπουλος, εξηγεί στον 98.4 πως αν η κρίση με την Τουρκία είναι αναβαθμισμένη και υπαρκτή, το ΚΥΣΕΑ για λόγους ουσιαστικούς, αλλά και συμβολικούς ως προς το μήνυμα προς την Τουρκία, θα έπρεπε ήδη να έχει συνεδριάσει.

Η Ελλάδα ορθά με πρωτοβουλία της δεν κλιμακώνει, όμως η θέση της θα πρέπει να είναι καθαρή προς συμμάχους και όσους εκτοξεύουν πολεμικές απειλές, πως η απάντηση σε τυχόν ενέργειες επί του πεδίου θα είναι συντριπτικές ίσης ή και ανώτερης βαρύτητας.

Ο κ. Λουκόπουλος τονίζει την ανάγκη για επείγουσες πολιτικές και διπλωματικές δράσεις διεθνώς, αλλά και τα όρια διασφάλισης της Ελλάδας με συγκεκριμένες «κόκκινες γραμμές» ακόμη και εντός του ΝΑΤΟ.

Εκτιμά ότι με τα υπάρχοντα δεδομένα σε αυτή τη φάση η Τουρκία έχει αναβαθμίσει ποιοτικά την πίεση προς την Ελλάδα , χωρίς όμως επιπλέον κινήσεις στρατιωτικού χαρακτήρα, αλλά αυτό όπως είπε αντί για εφησυχασμό , θα πρέπει να οδηγεί σε εγρήγορση και ψύχραιμη ενημέρωση και ετοιμότητα και για τους Έλληνες πολίτες.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια