Κόσμος

Το Παρίσι ανακτά σχεδόν την τουριστική προσέλευση που είχε πριν από την πανδημία

Η γαλλική πρωτεύουσα γέμισε ξανά με τουρίστες, με μια προσέλευση που πλησιάζει τους αριθμούς πριν από την πανδημία

Η γαλλική πρωτεύουσα γέμισε ξανά με τουρίστες, με μια προσέλευση που πλησιάζει τους αριθμούς πριν από την πανδημία, παρά την έντονη απουσία Κινέζων και Ρώσων τουριστών, ανακοίνωσε σήμερα ο δήμος του Παρισιού.

Η τουριστική προσέλευση στο Γκραν Παλαί, από τον Ιανουάριο έως τον Μάιο του 2022, εκτιμάται σε 12,1 εκατομμύρια επισκέπτες, έναντι 15,1 εκατομμυρίων την ίδια περίοδο του 2019, ανακοίνωσε ο αντιδήμαρχος Τουρισμού Φρεντερίκ Οκράντρ, σε συνέντευξη Τύπου.

Λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, ο αριθμός αυτός είχε μειωθεί στα 3,7 εκατομμύρια το 2021.

Κατά την ίδια περίοδο, 24.000 άνθρωποι ημερησίως κατά μέσο όρο επισκέφθηκαν το 2022 τον Πύργο του 'Αιφελ, δηλαδή το επίπεδο προσέλευσης της εποχής πριν από την πανδημία.

Οι ξένοι επισκέπτες που αντιπροσωπεύουν το 79,9% της τουριστικής ροής στη γαλλική πρωτεύουσα, ενίσχυσαν σημαντικά την ανάκαμψη. Μεταξύ αυτών πρώτοι έρχονται οι Αμερικανοί (12,7%), ακολουθούν οι Γερμανοί (5,8%), οι Βρετανοί (5,7%) και οι Ισπανοί (4,2%).

Χωρίς αριθμητικά στοιχεία, η ασιατική αγορά, κυρίως η κινεζική, εξακολουθεί να καταρρέει, λόγω των περιορισμών για την έξοδο από τη χώρα, διευκρίνισε η γενική διευθύντρια του Γραφείου Τουρισμού του Παρισιού, Κορίν Μενεγκό.

Όσον αφορά την απουσία Ρώσων τουριστών, που αντιπροσώπευαν το «3% με 4%» των επισκεπτών τις προηγούμενες χρονιές στο Παρίσι, «ο αντίκτυπος δεν είναι σημαντικός παρότι πρόκειται για ανθρώπους που έχουν τάση να ξοδεύουν», πρόσθεσε.

Με πληροφορίες απο ΑΠΕ-ΜΠΕ 

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια