Ελληνοτουρκικά: Νέα επίθεση Ερντογάν κατά της Ελλάδας - «Θα πάθετε ό,τι και οι πρόγονοί σας πριν από 100 χρόνια»

Ελλάδα
Ελληνοτουρκικά: Νέα επίθεση Ερντογάν κατά της Ελλάδας - «Θα πάθετε ό,τι και οι πρόγονοί σας πριν από 100 χρόνια»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σε νέο κρεσέντο προκλήσεων επιδόθηκε για άλλη μία φορά ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν εναντίον του Κυριάκου Μητσοτάκη

Ο  πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, εκτόξευσε νέες προσωπικές επιθέσεις κατά του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.

Ο Τούρκος πρόεδρος βρέθηκε το απόγευμα της Κυριακής 12 Ιουνίου στην πόλη Βαν και κατηγόρησε τον κ. Μητσοτάκη ότι δεν τήρησε όσα συμφώνησαν στη συνάντηση που είχαν στην Κωνσταντινούπολη.

Συγκεκριμένα, είπε πως μίλησαν σαν άνδρες και συμφώνησαν ότι δεν θα έκαναν δηλώσεις ο ένας εναντίον του άλλου και στη συνέχεια εκτοξεύοντας νέες απειλές προς την Ελλάδα ανέφερε πως  «θα πάθετε ό,τι και οι πρόγονοί σας πριν από 100 χρόνια».

«Εγώ σε φιλοξένησα σε κέρασα φαγητό, συμφωνήσαμε να μιλάμε χωρίς τρίτους, αλλά μετά από 15 μέρες πήγες στις ΗΠΑ και μίλησες και εναντίον μας και για το F-16… Αυτά δεν τα χάφτουμε Μητσοτάκη. Η μαγκιά αυτού του λαού δεν χάφτει τέτοια… Όταν πριν 100 χρόνια οι πρόγονοι σου πήγαν να κάνουν τέτοια, ξέρεις τι έπαθαν, μην πάθετε το ίδιο…», ήταν τα λόγια του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

«Πήγαμε με τον κυβερνητικό μου εταίρο τον Μπαχτσελί στην άσκηση EFES 2022. Δώσαμε μήνυμα κάπου, ξέρετε πού, και φαίνεται πώς το κατάλαβαν», τόνισε ακόμη ο Τούρκος πρόεδρος. Παράλληλα αναφερόμενος για άλλη μία φορά στις αμερικανικές βάσεις στην Ελλάδα τόνισε πως «ανοίγετε βάσεις και λέτε ότι είναι εναντίον της Ρωσίας… Όλο ψέματα λέτε».

Φωτογραφία αρχείου AP 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News