Κόσμος

Γαλλία - Βουλευτικές εκλογές: Ελαφρώς μειωμένη η συμμετοχή από το 2017

Ελαφρώς μειωμένη ήταν η συμμετοχή των Γάλλων ψηφοφόρων στις σημερινές εκλογές μέχρι το μεσημέρι, σε σύγκριση με το ποσοστό συμμετοχής πριν από μία πενταετία

Στο 18,43% των εγγεγραμμένων ψηφοφόρων ήταν στις 12 το μεσημέρι (13.00 ώρα Ελλάδας) η συμμετοχή των Γάλλων στον σημερινό πρώτο γύρο των βουλευτικών εκλογών.

Το 2017 η συμμετοχή την αντίστοιχη ώρα ήταν στο 19,24%, σύμφωνα με το Υπουργείο Εξωτερικών και το 2012 στο 21,06%. Από το 1993 και μετά η συμμετοχή των Γάλλων στις βουλευτικές εκλογές είναι κάθε φορά μικρότερη από την προηγούμενη.

Τα εκλογικά τμήματα άνοιξαν στις 08.00 (ώρα Γαλλίας) και θα κλείσουν στις 18.00 με εξαίρεση αυτά των μεγάλων πόλεων που θα κλείσω στις 20.00. Ωστόσο στις υπερπόντιες περιοχές της Γαλλίας η προσέλευση στις κάλπες έχει ήδη ξεκινήσει εδώ και πολλές ώρες.

Ως το μεσημέρι είχαν ψηφίσει οι περισσότεροι πολιτικοί αρχηγοί όπως και η πρωθυπουργός της χώρας, ενώ ο πρόεδρος της Γαλλικής Δημοκρατίας Εμανουέλ Μακρόν μόλις ψήφισε στην περιοχή Τουκέ.

Οι πρώτες εκτιμήσεις για τα τελικά αποτελέσματα θα δημοσιοποιηθούν στις 20:00 ώρα Γαλλίας (21:00 ώρα Ελλάδος), όπως επίσης και οι προβολές για τον αριθμό των εδρών που θα έχει το κάθε κόμμα, μετά τον δεύτερο γύρο της επόμενης Κυριακής.

Με πληροφοροίες απο ΑΠΕ-ΜΠΕ 

Φωτογραφία αρχείου pxhere.com 

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια