Ρωσία: Vkusno & tochka όπως λέμε…McDonald's - Η νέα επωνυμία του κολοσσού fast food

Κόσμος
Ρωσία: Vkusno & tochka όπως λέμε…McDonald's - Η νέα επωνυμία του κολοσσού fast food

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η επωνυμία Vkusno & tochka σημαίνει «Νόστιμο – τελεία και παύλα», σε ελεύθερη μετάφραση

Τα εστιατόρια McDonald’s ανοίγουν και πάλι τις πόρτες τους σήμερα στη Μόσχα υπό νέα ιδιοκτησία και με την επωνυμία ‘Vkusno & tochka’ (‘Νόστιμο – τελεία και παύλα’ σε ελεύθερη μετάφραση).

Πρόκειται για μια νέα αρχή για τον κλάδο γρήγορης εστίασης στη Ρωσία, αφού ο αμερικανικός κολοσσός fast-food ‘γύρισε την πλάτη’ του στη χώρα μετά την ‘ειδική στρατιωτική επιχείρηση’, όπως τη χαρακτηρίζει η Μόσχα, στην Ουκρανία. Αρχικά θα επαναλειτουργήσουν 15 εστιατόρια μέσα και γύρω από τη ρωσική πρωτεύουσα.

Το εκ νέου άνοιγμα των εστιατορίων αυτών, τρεις δεκαετίες ύστερα από τα εγκαίνια του πρώτου καταστήματος McDonald's στη Μόσχα, αναμένεται να αποτελέσει τεστ για το κατά πόσο η ρωσική οικονομία μπορεί να γίνει αυτάρκης και να αντέξει τις κυρώσεις της Δύσης.

Ο Όλεγκ Παρέβ, διευθύνων σύμβουλος της Vkusno & tochka, δήλωσε ότι η εταιρία σχεδιάζει να ξανανοίξει 200 εστιατόρια στη Ρωσία έως τα τέλη Ιουνίου και συνολικά 850 έως τα τέλη του καλοκαιριού.

«Στόχος μας είναι οι επισκέπτες μας να μην εντοπίσουν διαφορά είτε στην ποιότητα είτε στην ατμόσφαιρα», δήλωσε ο Παρέβ, σε συνέντευξη Τύπου που έγινε στον χώρο που ήταν το πρώτο εστιατόριο των McDonald's που άνοιξε στη Μόσχα το 1990.

Ο Αλεξάντερ Γκοβόρ, ο νέος ιδιοκτήτης της αλυσίδας εστιατορίων, δήλωσε ότι η εταιρία απασχολεί 51.000 υπαλλήλους. «Η εταιρία μου ζήτησε, πρώτα απ’ όλα, να κρατήσω τους υπαλλήλους, να δώσω στον κόσμο δουλειά. Και αυτό πρόκειται να κάνω», πρόσθεσε.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

(Φωτογραφία AP)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News