Τουρκία: Σφοδρή κακοκαιρία με καταρρακτώδεις βροχές και ορμητικούς χειμάρρους (βίντεο)

Κόσμος
Τουρκία: Σφοδρή κακοκαιρία με καταρρακτώδεις βροχές και ορμητικούς χειμάρρους (βίντεο)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Χείμαρρος υπερχείλισε στην πόλη Έρτζιντζαν της Τουρκίας, την ίδια ώρα στο Ικόνιο δύο οχήματα τυλίχθηκαν στις φλόγες από κεραυνό - Δυνατή χαλαζόπτωση προκάλεσε ζημιές στην δυτική Ιταλία, ενώ κύμα καύσωνα πλήττει την Ισπανία

Καταρρακτώδεις βροχές και καταιγίδες, πλήττουν την πόλη Προύσα στην Τουρκία.

Ειδικότερα, ποτάμι υπερχείλισε από τις ισχυρές βροχοπτώσεις προκαλώντας χειμάρρους στην πόλη Έρζιντζαν, η οποία βρίσκεται στην ανατολική Τουρκία και αυτό είχε ως συνέπεια, σπίτια να μείνουν κάτω από τόνους λάσπης και βράχων εξαιτίας των κατολισθήσεων σε ορεινά χωριά.

Στο Ικόνιο, δύο οχήματα τυλίχθηκαν στις φλόγες, όταν τα χτύπησε κεραυνός, ενώ την ίδια ώρα σφοδρή κακοκαιρία πλήττει και το Σαράγιεβο, όπου χείμαρρος παρέσυρε οχήματα, σπίτια, ενώ δρόμοι βυθίστηκαν στα λασπόνερα.

Η δυνατή χαλαζόπτωση προκάλεσε σφοδρές υλικές ζημιές. Την ίδια ώρα ακραία καιρικά φαινόμενα σημειώθηκαν και στην δυτική Ιταλία. Νότια της Ρώμης, οι έντονες καταιγίδες, οι ισχυροί άνεμοι και οι βροχές, δημιούργησαν προβλήματα στις μετακινήσεις των οχημάτων.

Παράλληλα κύμα καύσωνα πλήττει την Ισπανία με θερμοκρασίες ρεκόρ με το θερμόμετρο στην Σεβίλλη να φτάνει στους 43 βαθμούς Κελσίου. Χιλιάδες άνθρωποι κατέκλισαν τις παραλίες, με τους πολίτες να αναζητούν λίγη δροσιά στα πάρκα και τα συντριβάνια κυρίως στις πόλης κεντρικά της χώρας.

//--> //-->
ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News