Ουκρανία: Η Γερμανία δεσμεύεται να συνεχίσει να διευκολύνει την εξαγωγή ουκρανικών σιτηρών

Κόσμος
Ουκρανία: Η Γερμανία δεσμεύεται να συνεχίσει να διευκολύνει την εξαγωγή ουκρανικών σιτηρών

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δέσμευση της Γερμανίας ότι θα συνεχιστεί η αποστολή βοήθειας προς την Ουκρανία

Οι υπουργοί Υγείας, Καρλ Λάουτερμπαχ, και Αγροτικής Ανάπτυξης, Τζεμ Έζντεμιρ, επισκέφθηκαν σήμερα την Ουκρανία και διαβεβαίωσαν την κυβέρνηση για τη συνέχιση της αποστολής βοήθειας από το Βερολίνο. Ο κ. Λάουτερμπαχ αναφέρθηκε στην ανάγκη παροχής ιατρικού υλικού, ενώ ο κ. Έζντεμιρ δεσμεύθηκε να διευκολύνει την εξαγωγή ουκρανικών σιτηρών, όσο τα λιμάνια της Μαύρης Θάλασσας παραμένουν αποκλεισμένα.

«Η επιτυχία της ουκρανικής γεωργίας δεν είναι σημαντική μόνο για την ίδια τη χώρα, αλλά και για όλους εμάς», δήλωσε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κατά τη διάρκεια ομιλίας του σε Γεωργικό Πανεπιστήμιο της πόλης Νεμισάγιεβα, κοντά στο Κίεβο και τόνισε ότι το σημαντικότερο είναι να τελειώσει όσο το δυνατόν συντομότερα ο πόλεμος.

«Όλα τα προβλήματα με τον εφοδιασμό τροφίμων στην Ουκρανία και στον υπόλοιπο κόσμο, για τα οποία η Ουκρανία παίζει παραδοσιακά σημαντικό ρόλο, δεν θα υπήρχαν χωρίς τον δειλό επιθετικό πόλεμο του Βλαντίμιρ Πούτιν», ανέφερε ο κ. Έζντεμιρ και υποσχέθηκε ότι η γερμανική κυβέρνηση θα στηρίξει τους ουκρανούς αγρότες.

«Θέλουμε να στηρίξουμε τον αγώνα που δίνει ο λαός της Ουκρανίας, ο οποίος παλεύει για λογαριασμό όλων των ανθρώπων στον κόσμο που πιστεύουν στη δημοκρατία, στα ανθρώπινα δικαιώματα και δεν πιστεύουν ότι το μέλλον θα καθοριστεί από αυταρχικούς ηγέτες όπως ο κ. Πούτιν. Και, φυσικά, θέλουμε επίσης να δείξουμε ότι η Ουκρανία είναι ζωντανή, ότι η Ουκρανία θα ζήσει», είπε χαρακτηριστικά ο πολιτικός των Πρασίνων.

Ο Καρλ Λάουτερμπαχ από την πλευρά του, κατά τη διάρκεια συνάντησης δωρητών που πραγματοποιήθηκε σήμερα στην πόλη Λβιβ στα δυτικά της Ουκρανίας, δεσμεύθηκε για την παροχή βοήθειας στον ιατρικό τομέα, κυρίως σχετικά με τη φροντίδα τραυματιών του πολέμου. Στόχος είναι, ανέφερε, η δημιουργία κέντρων φροντίδας τραυματιών, ακόμη και η αποστολή περίπου 200 Γερμανών γιατρών επιτόπου. «Τα παιδιά πατούν τις νάρκες και ακρωτηριάζονται», επισήμανε ο υπουργός και υποσχέθηκε να δοθεί έμφαση στην αποστολή προσθετικών μελών.

«Οι συνέπειες αυτού του πολέμου σε ανθρωπιστικό επίπεδο είναι ανυπολόγιστες και η Ουκρανία χρειάζεται ιατρική βοήθεια όσο και στρατιωτική υποστήριξη», πρόσθεσε ο κ. Λάουτερμπαχ. «Σε αυτό το πλαίσιο, το Νοσοκομείο Ατυχημάτων του Βερολίνου εκπαιδεύει ουκρανούς γιατρούς για την αντιμετώπιση εγκαυμάτων, ενώ το Ινστιτούτο "Ρόμπερτ Κοχ", σε συνεργασία με το Νοσοκομείο Charité, θα συνδέσει νοσοκομεία της Ουκρανίας με τηλεϊατρικές υπηρεσίες, για τη θεραπεία σοβαρά τραυματισμένων ατόμων», κατέληξε.

Φωτογραφία αρχείου Pexels 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News