Ανεβάζει τους τόνους ο Ερντογάν: «Ο Πορθητής δεν κατέκτησε μόνο την Κωνσταντινούπολη, αλλά και την Αθήνα»

Κόσμος
Ανεβάζει τους τόνους ο Ερντογάν: «Ο Πορθητής δεν κατέκτησε μόνο την Κωνσταντινούπολη, αλλά και την Αθήνα»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σε άκρως προκλητικές δηλώσεις προχώρησε κατά την διάρκεια της 569η επετείου από την Άλωση της Κωνσταντινούπολης, ο πρόεδρος της Τουρκίας - Μπροστά από το βήμα που μιλούσε στέκονταν άντρες με παραδοσιακές στρατιωτικές στολές της Οθωμανικής περιόδου

Το «παρών» έδωσε στους εορτασμούς για την 569η επέτειο από την Άλωση της Κωνσταντινούπολης, ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο αεροδρόμιο Αττατούρκ και στην τελετή πρώτης φύτευσης δενδρυλλίων στον Εθνικό Κήπο του Αεροδρομίου Ατατούρκ.

Όπως είπε μπροστά του στέκονται περισσότεροι από 500 χιλιάδες άνθρωποι, κυρίως της νέας γενιάς για την οποία όπως τόνισε ο Τούρκος πρόεδρος, είναι ιδιαίτερα περήφανος.

Ο Τούρκος πρόεδρος μίλησε για την νέα γενιά της χώρας, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στους εθνικούς στόχους που έχει βάλει για το όραμα του 2053 για μια ισχυρή και ενωμένη Τουρκία. Όπως τόνισε, πρέπει να είναι ενωμένοι οι Τούρκοι και ότι τα εθνικά συμφέροντα της χώρας είναι πιο σημαντικά από την πολιτική.  

Παράλληλα σε μέρος της ομιλίας του, ο Τούρκος πρόεδρος αναφέρει, στις υποτιθέμενες προσπάθειες της Τουρκίας να συμβάλλει στη διεθνή ειρήνη και σταθερότητα: «Τι κάνει η Τουρκία μπροστά σε όλες αυτές τις καταστροφές; Καταβάλει προσπάθεια να πει ένα στοπ σε αυτή τη λάθος πορεία. Σε Συρία, Ιράκ και Λιβύη, λέμε “Σταματείστε”.

Στη Μεσόγειο και στο Αιγαίο λέμε “Σταματείστε”. Στην Ουκρανία και στην Κριμαία λέμε “Σταματείστε”. Στη Βοσνία, στα Βαλκάνια, στο Καραμπάχ, στον Καύκασο, στην Παλαιστίνη, στο Τουρκεστάν και στο Αρακάν λέμε “Σταματείστε”» λέει, συνεχίζοντας στη συνέχεια με προκλητικές αναφορές στον Μωάμεθ Πορθητή.

«Γνωρίζετε πως ο σουλτάνος Μωάμεθ ο Πορθητής δεν είναι μόνο κατακτητής της Κωνσταντινούπολης αλλά και ο κατακτητής της Σερβίας, της Πελοποννήσου, της Αθήνας, της Βλαχίας, της Μολδαβίας, της Βοσνίας, της Ερζεγοβίνης και της Αλβανίας» δήλωσε, αποσπώντας το θερμό χειροκρότημα και τα επιφωνήματα των χιλιάδων συγκεντρωμένων οπαδών του.

Στην ίδια ομιλία ο Τούρκος πρόεδρος τόνισε, αναφερόμενος ευθέως στην Ελλάδα, πως στόχος είναι έως το 2053 η Τουρκία να γίνει ισχυρή δύναμη. «Όπως οι πρόγονοι μας έθαψαν το Βυζάντιο, ας ελπίσουμε ότι σήμερα χτίζοντας το όραμα μας για το 2053 καταφέρουμε και εμείς να βάλουμε στο χρονοντούλαπο της ιστορίας τους σημερινούς Βυζαντινούς που στήνουν ίντριγκες εναντίον μας» δήλωσε προκλητικά.

«Λέμε στοπ στη Λιβύη, τη Συρία, το Ιράκ, τη Μεσόγειο και το Αιγαίο», τόνισε προκλητικά ο Τούρκος πρόεδρος ενώ για τον πόλεμο στην Ουκρανία είπε ότι λέμε στοπ στην Κριμαία...

Μπροστά από το βήμα στο οποίο απευθύνει την ομιλία του ο Τούρκος πρόεδρος, στέκονται άντρες οι οποίοι φορούν παραδοσιακές στρατιωτικές στολές της Οθωμανικής περιόδου. Όπως είπε ο Τούρκος πρόεδρος, η Κωνσταντινούπολη ήταν η αγαπημένη πόλη του προφήτη Μωάμεθ και και για αυτό κατακτήθηκε και «έπεσε» από τα χέρια των Βυζαντινών.

https://twitter.com/RTErdogan/status/1530947112934027265

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News