Πόλεμος στην Ουκρανία - Ζελένσκι: Όλες οι υποδομές ζωτικής σημασίας στο Σεβεροντονέτσκ καταστράφηκαν

Κόσμος
Πόλεμος στην Ουκρανία - Ζελένσκι: Όλες οι υποδομές ζωτικής σημασίας στο Σεβεροντονέτσκ καταστράφηκαν

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Για 95η ημέρα μαίνεται ο πόλεμος στην Ουκρανία - Τα σημαντικότερα γεγονότα που διαδέχθηκαν το διάγγελμα του Βλαντίμιρ Πούτιν, στις 05:00 το πρωί της Πέμπτης 24 Φεβρουαρίου, για την έναρξη «στρατιωτικής επιχείρησης» στην Ουκρανία

Οι μάχες για την πόλη Σεβεροντονέτσκ της ανατολικής Ουκρανίας συνεχίζονται, με τις ρωσικές δυνάμεις να πραγματοποιούν χθες επιθέσεις, ανακοίνωσε σήμερα το γενικό επιτελείο ενόπλων δυνάμεων της Ουκρανίας.

«Με τη χρήση πυροβολικού, οι ρωσικές δυνάμεις πραγματοποίησαν επιχειρήσεις επίθεσης στην περιοχή της πόλης Σεβεροντονέτσκ», ανέφερε το γενικό επιτελείο των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων σε ανάρτησή του στο Facebook. «Οι μάχες συνεχίζονται».

Οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό:

22:00: NEXTA: Κρανίου τόπος το βομβαρδισμένο Μικολάγιεφ

21:42: Ουκρανία: Ο Ζελένσκι αποπέμπει τον επικεφαλής ασφαλείας του Χαρκόβου γιατί «δεν εργαζόταν για την υπεράσπιση της πόλης»

Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε σήμερα ότι απέπεμψε τον αρχηγό των υπηρεσιών ασφαλείας του Χαρκόβου (βορειοανατολικά), ο οποίος "δεν εργαζόταν για την υπεράσπιση της πόλης" από τότε που άρχισε η ρωσική εισβολή.

"Ήρθα, είδα και απέπεμψα τον αρχηγό των υπηρεσιών ασφαλείας της περιφέρειας (του Χαρκόβου), γιατί δεν εργαζόταν για την υπεράσπιση της πόλης ήδη από τις πρώτες ημέρες αυτού του πολέμου, αλλά σκεφτόταν μόνο τον εαυτό του", εξήγησε ο πρόεδρος Ζελένσκι στο καθημερινό βιντεοσκοπημένο μήνυμά του, μετά την πρώτη του επίσκεψη στην ανατολική Ουκρανία από τότε που άρχισε η ρωσική εισβολή, στις 24 Φεβρουαρίου.

21:29: Ζελένσκι: Όλες οι υποδομές ζωτικής σημασίας στο Σεβεροντονέτσκ καταστράφηκαν

Ρωσικοί βομβαρδισμοί κατέστρεψαν όλες τις υποδομές ζωτικής σημασίας στην ουκρανική πόλη Σεβεροντονέτσκ, δήλωσε σήμερα ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι, περιγράφοντας την κατάληψη της πόλης ως τον «κύριο στόχο» της Ρωσίας αυτή τη στιγμή.

«Ως αποτέλεσμα των ρωσικών πληγμάτων στο Σεβεροντονέτσκ, όλες οι υποδομές ζωτικής σημασίας καταστράφηκαν ... Πάνω από τα δύο-τρίτα των κατοικιών της πόλης έχουν καταστραφεί», δήλωσε ο Ζελένσκι σε τηλεοπτική του ομιλία.

«Η κατάληψη του Σεβεροντονέτσκ είναι ο κύριος στόχος των δυνάμεων κατοχής», πρόσθεσε.

20:53: Δεν υπήρξε συμφωνία στην ΕΕ ακόμη για το εμπάργκο στο ρωσικό πετρέλαιο, περισσότερες συνομιλίες θα γίνουν τη Δευτέρα

Οι κυβερνήσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης δεν κατάφεραν σήμερα να καταλήξουν σε συμφωνία για εμπάργκο στο ρωσικό πετρέλαιο, αλλά θα συνεχίσουν τις διαπραγματεύσεις τη Δευτέρα το πρωί καθώς προσπαθούν να προετοιμάσουν έγκαιρα μια συμφωνία για τη σύνοδο κορυφής της ΕΕ το απόγευμα της Δευτέρας, δήλωσε αξιωματούχος της Ένωσης.

Η πρόταση που συζητείται τώρα μεταξύ των χωρών της ΕΕ προϋποθέτει μια απαγόρευση στις παραδόσεις ρωσικού πετρελαίου στην ΕΕ μέσω θαλάσσης μέχρι το τέλος του έτους, αλλά προβλέπει μια εξαίρεση για το πετρέλαιο που παραδίδεται από τον ρωσικό αγωγό Druzhba (Φιλία) στα ρωσικά, ο οποίος τροφοδοτεί την Ουγγαρία, τη Σλοβακία και την Τσεχία.

20:25: The Sun: Ρωσικές δυνάμεις βάλουν ουκρανικούς στόχους στην περιοχή της Αβντίφκα

https://www.youtube.com/watch?v=38rkqGuRKHI?enablejsapi=1&rel=0&autohide=1&showinfo=0&controls=1&disablekb=1&wmode=transparent&modestbranding=1&html5=1&autohide=1

20:00: NEXTA: Αντιδράσεις από τους Ουκρανούς πολίτες στην ρωσοκρατούμενη Μελιτούπολη

19:21: Εικόνες καταστροφής από το Ιρπίν

https://twitter.com/nexta_tv/status/1530926490778537991

18:48: Στο Χάρκοβο ο Ζελένσκι - Ρωσικά χτυπήματα μετά την επίσκεψη

//--> //-->

18:10: Ουκρανία: Αρκετές δυνατές εκρήξεις ακούστηκαν στο Χάρκοβο

Αρκετές δυνατές εκρήξεις ακούστηκαν στην ουκρανική πόλη του Χάρκοβο, μετά από την επίσκεψη του προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Νωρίτερα έγινε γνωστό ότι ο Ζελένσκι επισκέφτηκε σήμερα, Ουκρανούς στρατιώτες που μάχονται στην πρώτη γραμμή των πολεμικών συγκρούσεων στο Χάρκοβο, που βρίσκεται στα βορειοανατολικά της χώρας, όπως ανακοίνωσε το προεδρικό γραφείο.

Ukrainian Presidential Press Office via AP

Η επίσκεψη σηματοδότησε την πρώτη επίσημη εμφάνισή του, εκτός της περιοχής του Κιέβου, από την έναρξη της ρωσικής εισβολής στις 24 Φεβρουαρίου.

«Θέτετε σε κίνδυνο τις ζωές σας, για όλους εμάς και για τη χώρα μας,» ανέφερε η ηλεκτρονική σελίδα του προεδρικού γραφείου της Ουκρανίας, που επικαλείται τη δήλωση του Ζελένσκι, προσθέτοντας ότι ο Ουκρανός πρόεδρος απένειμε αριστεία, αλλά και δώρα στους στρατιώτες.

17:34: Στρατιώτες της πρώτης γραμμής που μάχονται στο Χάρκοβο, επισκέφτηκε σήμερα ο πρόεδρος Ζελένσκι

O πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι επισκέφτηκε σήμερα, Ουκρανούς στρατιώτες που μάχονται στην πρώτη γραμμή των πολεμικών συγκρούσεων στο Χάρκοβο, που βρίσκεται στα βορειοανατολικά της χώρας, όπως ανακοίνωσε το προεδρικό γραφείο.

Η επίσκεψη σηματοδοτεί την πρώτη επίσημη εμφάνισή του, εκτός της περιοχής του Κιέβου, από την έναρξη της ρωσικής εισβολής στις 24 Φεβρουαρίου.

«Θέτετε σε κίνδυνο τις ζωές σας, για όλους εμάς και για τη χώρα μας,» αναφέρει η ηλεκτρονική σελίδα του προεδρικού γραφείου της Ουκρανίας, που επικαλείται τη δήλωση του Ζελένσκι, προσθέτοντας ότι ο Ουκρανός πρόεδρος απένειμε αριστεία, αλλά και δώρα στους στρατιώτες.

17:03: Ερντογάν: Οι διαβουλεύσεις της Τουρκίας με την Σουηδία και την Φινλανδία «δεν εξελίχθηκαν στο επίπεδο που αναμένονταν»

Οι συνομιλίες της τελευταίας εβδομάδας μεταξύ της Σουηδίας και της Φινλανδίας για την ένταξή τους στο ΝΑΤΟ που πραγματοποιήθηκαν στο προεδρικό συγκρότημα της Άγκυρας “δεν εξελίχθηκαν στο επίπεδο που αναμένονταν,” μεταδίδει το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων ΑΝΑΤΟΛΗ επικαλούμενο δηλώσεις του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν που έγιναν αργά χθες το βράδυ.

Μιλώντας στους δημοσιογράφους μέσα από το αεροπλάνο, καθώς επέστρεφε στην Τουρκία από μία επίσκεψη στο Αζερμπαϊτζάν, ο πρόεδρος Ερντογάν είπε σε δηλώσεις του που δόθηκαν στη δημοσιότητα σήμερα: “Δυστυχώς, οι συνομιλίες που πραγματοποιήθηκαν μεταξύ της αντιπροσωπείας μας με την Φινλανδία και τη Σουηδία δεν εξελίχθηκαν στο επίπεδο αναμένονταν.”

Turkish Presidency via AP Photo

Λέγοντας, ότι η Σουηδία και η Φινλανδία είχαν προσδοκίες από αυτές τις συνομιλίες, ο Ερντογάν είπε ωστόσο, ότι οι δύο χώρες δεν έχουν κάνει τα αναγκαία βήματα αναφορικά με τις απαιτήσεις της Τουρκίας, επισημαίνοντας ότι τρομοκράτες ακόμη και τώρα περπατούν στους δρόμους της Στοκχόλμης, ενώ η Σουηδία τους προστατεύει “με τη δική της αστυνομία.”

“Δεν μπορούμε να επαναλάβουμε τα λάθη που έγιναν στο παρελθόν (επιτρέποντας την ένταξη χωρών στο ΝΑΤΟ που είναι ένας οργανισμός ασφάλειας) ενώ αυτές, υποστηρίζουν και ενισχύουν τέτοιους τρομοκράτες,” είπε ο Τούρκος πρόεδρος.

Η Σουηδία και η Φινλανδία αιτήθηκαν επίσημα την ένταξή τους στο ΝΑΤΟ στις 18 Μαΐου, μία απόφαση στην οποία ωθήθηκαν από την πόλεμο της Ρωσίας στην Ουκρανία που άρχισε στις 24 Φεβρουαρίου. Η Τουρκία, ένα μέλος της συμμαχίας εδώ και πολύ καιρό, εξέφρασε τις αντιρρήσεις της για τα αιτήματα της ένταξής τους, ασκώντας κριτική στις δύο χώρες για την ανοχή ή ακόμη και την υποστήριξή τους σε τρομοκρατικές ομάδες.

Η Τουρκία την προηγούμενη εβδομάδα φιλοξένησε στην Άγκυρα, διαβουλεύσεις με αντιπροσωπείες της Σουηδίας και της Φινλανδίας σχετικά με τις αιτήσεις για την ένταξή τους στο ΝΑΤΟ.

Προσθέτοντας ότι ο ίδιος, θα έχει σύντομα ξεχωριστές τηλεφωνικές επικοινωνίας με τους ομολόγους του της Ρωσίας και της Ουκρανίας, ο Ερντογάν είπε ότι η Τουρκία θα συνεχίσει να ενθαρρύνει τις πλευρές να διατηρούν κανάλια διαλόγου και διπλωματίας για την επίτευξη ειρήνευσης στην Ουκρανία.

Σχετικά με το ενδεχόμενο μιας νέας επιχείρησης ασφάλειας στη βόρεια Συρία, κοντά στα τουρκικά σύνορα, ο Τούρκος πρόεδρος επισήμανε ότι ο καθένας πρέπει να κάνει ότι του αναλογεί στη μάχη κατά της τρομοκρατίας.

“Αν η Αμερική δεν κάνει το καθήκον της στη μάχη κατά της τρομοκρατίας, τι θα κάνουμε εμείς; Θα υπερασπιστούμε τους εαυτούς μας. Η ανάληψη δράσης κατά της τρομοκρατίας δεν μπορεί να γίνει ζητώντας την άδεια άλλων,” πρόσθεσε.

Η Τουρκία έχει σύνορα με τη Συρία και το Ιράκ στα νότια και έχει αναλάβει δράση για την εξάλειψη τρομοκρατικών βάσεων, αλλά και για την πρόληψη νέων που θα μπορούσαν να απειλήσουν την εθνική της ασφάλεια και την ασφάλεια των ντόπιων κατά μήκος των συνόρων της.

Η Τουρκία έχει εκφράσει εδώ και πολύ καιρό την αντίθεσή της για τη συνεργασία των ΗΠΑ με το PG/PKK (το συριακό σκέλος του PKK) στη βόρεια Συρία, το οποίο έχει αφαιρέσει χιλιάδες ζωές στην Τουρκία.

Από το 2016, η Άγκυρα έχει πραγματοποιήσει τρεις επιτυχείς επιχειρήσεις κατά της τρομοκρατίας κατά μήκος των συνόρων της στη βόρεια Συρία για να προλάβει την οργάνωση ενός τρομοκρατικού διαδρόμου, αλλά και να καταστήσει δυνατή την ειρηνική αποκατάσταση των κατοίκων των περιοχών αυτών. Πρόκειται για τις επιχειρήσεις, Ασπίδα του Ευφράτη (2016), Κλάδος Ελαίας (2018) και Πηγή Ειρήνης (2019).

Στην τρομοκρατική εκστρατεία του κατά της Τουρκίας για περισσότερα από 35 χρόνια, το PKK (έχει καταγραφεί ως τρομοκρατική οργάνωση στην Τουρκία, στις ΗΠΑ και στην ΕΕ) ευθύνεται για το θάνατο περισσότερων από 40.000 ανθρώπων, συμπεριλαμβανομένων γυναικών, παιδιών, και νηπίων. Το YPG είναι ο βραχίωνας του PKK στη Συρία.

Αναφορικά με τις σχέσεις της Τουρκίας με το Ισραήλ, ο Ερντογάν είπε ότι οι δύο χώρες θα κάνουν βήματα για τη βελτίωση των σχέσεων, καθώς οι υπουργοί Ενέργειας των δύο χωρών αναμένεται ότι θα έχουν συνομιλίες στο ίδιο πλαίσιο.

Για τις σχέσεις με την Ελλάδα, ο Ερντογάν για ακόμη μία φορά επιτέθηκε στον Έλληνα πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, αναφορικά με τα σχόλια του για την Τουρκία κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στις ΗΠΑ.

Η Τουρκία διέκοψε τις επαφές στο πλαίσιο του υψηλόβαθμου συμβουλίου στρατηγικής με την Ελλάδα, καθώς ο Μητσοτάκης δεν είναι πλέον κατάλληλος για αυτό, όπως δήλωσε ο Ερντογάν στους δημοσιογράφους.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του στην Ουάσινγκτον, ο Μητσοτάκης παρότρυνε τις ΗΠΑ να μην προχωρήσουν στην πώληση 40 μαχητικών αεροσκαφών F-16 στην Τουρκία, αλλά και στην πώληση των συλλογών εκσυγχρονισμού για 80 από τα F-16 που διαθέτει η πολεμική της αεροπορία.

16:34: Οι ρωσικές απώλειες από την αρχή της εισβολής σύμφωνα με τον ουκρανικό στρατό

16:14: Σερβία: Τηλεφωνική συνομιλία Βούτσιτς- Πούτιν με ενέργεια και ουκρανικό στο επίκεντρο

15:53: Τουρκία-ΝΑΤΟ: Ο πρόεδρος Ερντογάν δήλωσε ότι δεν μπορεί να επιτρέψει σε χώρες «που υποστηρίζουν την τρομοκρατία» να ενταχθούν στη νατοϊκή συμμαχία

Ο πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε ότι οι συνομιλίες της Τουρκίας με τις αποστολές της Φινλανδίας και της Σουηδίας που έγιναν την προηγούμενη εβδομάδα δεν ήταν στο «αναμενόμενο επίπεδο» και η Άγκυρα δεν μπορεί να πει ναι σε χώρες «που υποστηρίζουν την τρομοκρατία,» αναφορικά με την ένταξή τους στο ΝΑΤΟ, όπως μετέδωσε σήμερα η κρατική τηλεόραση TRT Haber.

Η Τουρκία έχει εκδηλώσει την άρνησή της για την ένταξη της Σουηδίας και της Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ και ο Ερντογάν δήλωσε χθες στους δημοσιογράφους κατά την επιστροφή του από το Αζερμπαϊτζάν: «Δεν είναι τίμιοι ή ειλικρινείς.»

«Για όσο καιρό ο Ταγίπ Ερντογάν ηγείται της Δημοκρατίας της Τουρκίας, είναι σίγουρο ότι δεν μπορούμε να πούμε ‘ναι’ για την είσοδο χωρών στο ΝΑΤΟ, οι οποίες, υποστηρίζουν την τρομοκρατία,» δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος.

15:31: Μακρόν – Σολτς – Πούτιν συζήτησαν για την ρωσική εισβολή στην Ουκρανία

//--> //-->

15:00: Βρετανικό υπουργείο Άμυνας: Ο χάρτης των στρατιωτικών επιχειρήσεων κατά την 95η ημέρα της ρωσικής εισβολής

https://twitter.com/DefenceHQ/status/1530866655454277633

14:00: Ο πρόεδρος Αλεξάνταρ Βούτσιτς δήλωσε σήμερα, ότι συμφώνησε με τον πρόεδρο Πούτιν για ένα τριετές συμβόλαιο παροχής ρωσικού φυσικού αερίου

Ο Σέρβος πρόεδρος Αλεξάνταρ Βούτσιτς δήλωσε σήμερα ότι συμφώνησε τηλεφωνικά, για ένα τριετές συμβόλαιο παροχής φυσικού αερίου με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν.

“Δεν μπορώ να μιλήσω για την τιμή τώρα, όλες οι λεπτομέρειες θα συμφωνηθούν με την Gazprom," δήλωσε ο Βούτσιτς στους δημοσιογράφους.

Το δεκαετές συμβόλαιο εφοδιασμού της Σερβίας από την Gazprom λήγει την 31η Μαΐου.

Ο Βούτσιτς δήλωσε επίσης, ότι συζήτησε με τον Πούτιν την επέκταση της εγκατάστασης αποθήκευσης φυσικού αερίου στην Σερβία.

12:35: Η Μόσχα ανακοίνωσε την καταστροφή ενός μεγάλου οπλοστασίου των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων

Το υπουργείο Άμυνας στη Μόσχα ανακοίνωσε σήμερα ότι ρωσικοί πύραυλοι κατέστρεψαν ένα μεγάλο οπλοστάσιο των ενόπλων δυνάμεων της Ουκρανίας στην πόλη Κρύβιι Ρι που βρίσκεται στην Κεντρική Ουκρανία, όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων TASS, επικαλούμενο το ίδιο υπουργείο.

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε επίσης, ότι ρωσικά αντιαεροπορικά συστήματα κατέρριψαν ένα ουκρανικό μαχητικό αεροσκάφος Su-25 στην περιοχή Ντνίπρο, σύμφωνα με την ίδια αναφορά του TASS.

09:00: 31.524 Ουκρανοί πρόσφυγες έχουν περάσει στην Ελλάδα

Το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη με βάση τα στοιχεία του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, ανακοινώνει ότι το τελευταίο 24ωρο (28/05/2022) στην Ελλάδα εισήλθαν 305 Ουκρανοί πρόσφυγες, από τους οποίους 66 ανήλικοι.

Από τον Προμαχώνα: 95

Από Ευζώνους: 23

Από τα υπόλοιπα χερσαία σύνορα: 108

Στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» αφίχθησαν 69 στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» 8 και στα λοιπά αεροδρόμια 2.

Συνολικά, από την έναρξη του πολέμου, στην Ελλάδα έχουν περάσει τα σύνορα 31.524 Ουκρανοί υπήκοοι, από τους οποίους 7.970 ανήλικοι.

07:00: Μήνες μετά την ανατίναξη φράγματος για να ανακοπεί η προέλαση των Ρώσων, κάποια σπίτια στο χωριό Ντεμίντιβ παραμένουν πλημμυρισμένα

Περίπου 50 σπίτια στο χωριό Ντεμίντιβ παραμένουν μερικώς κάτω από το νερό μήνες μετά την καταστροφή φράγματος που είχε ως αποτέλεσμα να πλημμυρίσει η περιοχή σε μια προσπάθεια να ανακοπεί η προέλαση των ρωσικών στρατευμάτων προς την ουκρανική πρωτεύουσα Κίεβο, δήλωσε αργά χθες ο περιφερειακός κυβερνήτης Ολέξιι Κουλέμπα.

Ο ουκρανικός στρατός ανατίναξε φράγμα στον ποταμό Ιρπίν τον Φεβρουάριο, με αποτέλεσμα να πλημμυρίσει το χωριό και μεγάλες εκτάσεις γης γύρω από αυτό, αν και η κίνηση αυτή απέτρεψε τα ρωσικά τεθωρακισμένα από το να φθάσουν στο Κίεβο.

«Αυτή τη στιγμή, περίπου 50 σπίτια στο χωριό Ντεμίντιβ παραμένουν πλημμυρισμένα», ανέφερε ο Κουλέμπα σε ανάρτησή του στο Telegram.

«Ο κόσμος δείχνει κατανόηση για την κατάσταση. Εμείς, με τη σειρά μας, κάνουμε κάθε προσπάθεια για να επιλύσουμε το θέμα».

Το χωριό εκκενώθηκε μερικώς μετά την έναρξη της εισβολής, όπως μετέδωσαν τοπικά μέσα ενημέρωσης αλλά κάποιοι κάτοικοι επέστρεψαν από τότε που η Μόσχα επικέντρωσε την επίθεσή της στην ανατολική Ουκρανία.

Το σαββατοκύριακο, ρωσικές δυνάμεις σφυροκοπούσαν πόλεις στο ανατολικό τμήμα της χώρας, σε αυτό που το Κρεμλίνο χαρακτηρίζει «ειδική επιχείρηση» για την αποστρατιωτικοποίηση και «αποναζιστικοποίηση» της Ουκρανίας.

03:00: Ukrinform: Διαπραγματεύσεις μπορούν να γίνουν αν η Ρωσία εγκαταλείψει την υποκρισία, λέει ο σύμβουλος του προέδρου Ζελένσκι

Διαπραγματεύσεις μεταξύ της Ουκρανίας και της Ρωσίας μπορούν να πραγματοποιηθούν όταν η επιτιθέμενη χώρα αποκηρύξει την υποκρισία, αποχωρήσει από το νότιο τμήμα της χώρας και αποσύρει τα στρατεύματά της, δήλωσε χθες Σάββατο ο Μιχαΐλο Ποντολιάκ, σύμβουλος του ουκρανού προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

«“Η Ουκρανία αρνείται να διαπραγματευτεί”, για ακόμη μια φορά η Μόσχα ψεύδεται. Πραγματικές διαπραγματεύσεις είναι πιθανές αν η Ρωσία αποκηρύξει την υποκρισία (άλλα να λέει κι άλλα να κάνει), αποχωρήσει από το νότιο τμήμα της χώρας και αποσύρει τα στρατεύματά της. Μέχρι τότε, μια διαφορετική “αντιπροσωπεία”... διαπραγματεύεται στην πρώτη γραμμή του μετώπου», έγραψε ο Ποντολιάκ σε ανάρτησή του στο Twitter.

Νωρίτερα χθες, ο Ποντολιάκ είχε υπογραμμίσει ότι δεν μπορεί να υπάρξει εμπιστοσύνη στην όποια συμφωνία με τη Ρωσία και ότι η εισβολή της Μόσχας μπορεί να σταματήσει μόνο με τη βία.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News