Μακελειό στο Τέξας: Ο μακελάρης είχε προειδοποιήσει για την επίθεση στο σχολείο μέσω Facebook (βίντεο)

Κόσμος
Μακελειό στο Τέξας: Ο μακελάρης είχε προειδοποιήσει για την επίθεση στο σχολείο μέσω Facebook (βίντεο)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σοκ έχει προκαλέσει στις ΗΠΑ και τον υπόλοιπο κόσμο το μακελειό σε σχολείο του Τέξας

Νέο μακελειό σε μικρή πόλη του Τέξας στις ΗΠΑ, όταν 18χρονος εισέβαλε με όπλα μέσα σε δημοτικό σχολείο και σκότωσε 19 μαθητές και δύο δασκάλες. Παγκόσμιο σοκ έχει προκαλέσει το νέο αιματηρό περιστατικό που έληξε με το θάνατο από σφαίρες αστυνομικών του μακελάρη.

Ο κυβερνήτης του Τέξας, ανέφερε, οτι ο μακελάρης είχε προειδοποιήσει για την επίθεσή του με αναρτήσεις στο Facebook μισή ώρα πριν από τη φονική επίθεση. Συγκεκριμένα, σε σειρά αναρτήσεων ενημέρωνε για τα όσα έκανε σε ζωντανό χρόνο. Αρχικά ανέφερε πως δολοφόνησε τη γιαγιά του και έπειτα ανακοίνωσε για την πρόθεσή του να εισβάλει στο δημοτικό σχολείο.

Σύμφωνα με τον κυβερνήτη της πολιτείας, ο δράστης πυροβόλησε τη γιαγιά του στο πρόσωπο πριν προχωρήσει στις υπόλοιπες δολοφονίες. Όπως ανέφεραν δε εκπρόσωποι των υπηρεσιών επιβολής του νόμου, πέταξε ένα σακίδιο γεμάτο πυρομαχικά όταν αντιμετώπισε έναν υπάλληλο του δημοτικού και πριν μπει στο σχολείο.

Με την γνωστοποίηση της επίθεσης ανάστατοι γονείς παιδιών φτάνουν είτε στο σχολείο είτε στο νοσοκομείο που οδηγήθηκαν τα παιδιά προκειμένου να  μάθουν τι έχουν απογίνει τα δικά τους. Η οδύνη και ο πόνος ζωγραφισμένος στα μάτια τους, ο τρόμος της απώλειας πιο σκληρός από ποτέ.

Έπεφταν πυροβολισμοί επί 45 λεπτά

Μαζί με τις αστυνομικές αρχές και τη συνοριοφυλακή, ένας από τους πρώτους ανθρώπους που έφτασαν στο σημείο της επίθεσης ήταν και ο πυροσβέστης Έρνεστ Κινγκ, ο οποίος ανέφερε ότι άκουσε τους πυροβολισμούς.

Συνολικά, σύμφωνα με τον ίδιο, οι πυροβολισμοί κράτησαν τουλάχιστον 45 λεπτά από την πρώτη στιγμή που ειδοποιήθηκαν οι αρχές για το περιστατικό στο σχολείο.

Ο 10χρονος μαθητής της τέταρτης τάξης, Χαβιέρ Λόπεζ είναι από τα πρώτα παιδιά που αναγνωρίστηκαν. Η μητέρα του αγοριού είχε παρευρεθεί στην τελετή απονομής ενός βραβείου που έλαβε το παιδί λίγες ώρες πριν από το χτύπημα το μακελάρη, χωρίς να ξέρει όμως πως αυτή ήταν η τελευταία φορά που θα έβλεπε το παιδί της ζωντανό.

Η οικογένεια του Ουζιγιά Γκαρσία, 9 ετών, ανακοίνωσε επίσης ότι σκοτώθηκε από τους πυροβολισμούς. Το ίδιο αμέσως μετά, η μία οικογένεια μετά την άλλη, που περίμεναν τα παιδιά τους μετά το σχολείο να γυρίσουν στο σπίτι και στην καθημερινότητά τους, λίγο πριν τις καλοκαιρινές τους διακοπές.

Νεκρές από τα πυρά του 18χρονου και δύο δασκάλες, η Ίρμα και η Εύα  που σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια του μακελειού. Η μία  δασκάλα στην τέταρτη τάξη και η  δεύτερη, μια 46χρονη μητέρα  τεσσάρων παιδιών. 

Η μαρτυρία ενός αγοριού που επέζησε

Σύμφωνα με τις αρχές, ο νεαρός άρχισε να πυροβολεί κυριολεκτικά «όποιον έβλεπε μπροστά του».

Ένα 9χρονο αγόρι που πυροβολήθηκε στο πόδι αλλά επέζησε, περιέγραψε στη γιαγιά του ότι οι πυροβολισμοί «ακούγονταν σαν πυροτεχνήματα». 

«Όταν ο ένοπλος τον πυροβόλησε στο πόδι, μου είπε ότι τρόμαξε πολύ. Ευτυχώς δεν ήταν κάτι σοβαρό», σημείωσε η ίδια, προσθέτοντας ότι ο εγγονός της πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο.

«Θα πεθάνετε όλοι»

Την ίδια ώρα, η γιαγιά ενός 10χρονου θύματος δήλωσε ότι η εγγονή της πέθανε από τα πυρά του μακελάρη, την ώρα που προσπαθούσε να καλέσει για βοήθεια με το κινητό της τηλέφωνο. Δίπλα της, η καλύτερη της φίλη «ήταν καλυμμένη με αίμα».

Όπως ανέφερε η γιαγιά της Amerie Jo Garza, ο Ράμος μπήκε μέσα στην τάξη και είπε στα παιδιά: «Θα πεθάνετε όλοι».

Παρεμβαίνοντας με διάγγελμά του αμέσως μετά την επιστροφή του από την περιοδεία του στην Ασία, ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν ζήτησε  να αναληφθεί «δράση» για να αντιμετωπιστεί η μάστιγα των επιθέσεων με τη χρήση πυροβόλων όπλων, καλώντας τα μέλη του Κογκρέσου να αψηφήσουν το λόμπι της οπλοκατοχής.

Το μακελειό σημειώθηκε περίπου στις 11 το πρωί ενώ αδιευρκίνιστο παραμένει ακόμη στις αρχές τι οδήγησε τον 18χρονο Σαλβαδόρ Ράμος, μαθητή λυκείου στην ίδια πόλη του Τέξας να δολοφονήσει τους μαθητές και τις δασκάλες. Νωρίτερα ο δράστης είχε αναρτήσει φωτογραφία με τα όπλα, ενώ είχε ανοίξει συνομιλία μέσω μνημάτων με νεαρή που είχε γνωρίσει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, στην οποία ούτε λίγο ούτε πολύ είχε περιγράψει ότι έχει ένα μυστικό για κάτι που επιχειρεί να κάνει και για το οποίο αφού το έκανε, θα της μιλούσε.

Ο 18χρονος γεννήθηκε στη Βόρεια Ντακότα αλλά ζούσε στην μικρή πόλη Ουβάλντε του Τέξας. Ως μαθητής εργαζόταν σε κατάστημα εστίασης και μόλις συμπλήρωσε τα  18 αγόρασε νόμιμα τα όπλα που χρησιμοποίησε . Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο 18χρονος δεν κατάφερε να αποφοιτήσει χθες από το σχολείο, για το λόγο αυτό τσακώθηκε με τη γιαγιά του την οποία επίσης πυροβόλησε και αμέσως μετά κατευθύνθηκε στο σχολείο. Άνθρωποι που τον γνώριζαν είπαν ότι αντιμετώπιζε προβλήματα λόγω μπουλινγκ που δεχόταν για την κακή οικονομική  κατάσταση της οικογένειάς του, τα ρούχα του και τη σεξουαλικότητά του.

(φωτογραφίες AP)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News