Αφγανιστάν: Τουλάχιστον 11 νεκροί σε τέσσερις βομβιστικές επιθέσεις

Κόσμος
Αφγανιστάν: Τουλάχιστον 11 νεκροί σε τέσσερις βομβιστικές επιθέσεις

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι βομβιστικές επιθέσεις έγιναν σε τρία μικρά λεωφορεία στην πόλη στη Μαζάρ-ι-Σαρίφ και σε τέμενος στην πρωτεύουσα Καμπούλ

Τουλάχιστον εννέα άνθρωποι σκοτώθηκαν σήμερα σε τρεις βομβιστικές επιθέσεις που έγιναν σε τρία μικρά λεωφορεία στη Μαζάρ-ι-Σαρίφ, τη μεγάλη πόλη στο βόρειο Αφγανιστάν, ανακοίνωσε η αστυνομία.

«Οι βόμβες είχαν τοποθετηθεί σε τρία μικρά λεωφορεία που βρίσκονταν σε διάφορα σημεία της πόλης», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο εκπρόσωπος της αστυνομίας της επαρχίας Μπαλχ, ο Ασίφ Ουαζίρι, προσθέτοντας ότι 15 άνθρωποι τραυματίστηκαν.

Μια άλλη έκρηξη βόμβας σημειώθηκε σε τέμενος στην πρωτεύουσα Καμπούλ απόψε, σκοτώνοντας τουλάχιστον δύο ανθρώπους και τραυματίζοντας 10, ανακοίνωσε το υπουργείο Εσωτερικών.

Καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει ακόμη την ευθύνη γι αυτές τις τέσσερις βομβιστικές επιθέσεις.

Ο αριθμός των επιθέσεων έχει μειωθεί στη χώρα από τότε που οι Ταλιμπάν ανέλαβαν την εξουσία τον περασμένο Αύγουστο, αλλά μια σειρά από φονικές βομβιστικές επιθέσεις, στις οποίες σκοτώθηκαν δεκάδες άνθρωποι, έπληξαν τη χώρα στα τέλη Απριλίου, κατά τη διάρκεια του ιερού μήνα του Ραμαζανιού. Την ευθύνη για ορισμένες από τις επιθέσεις αυτές ανέλαβε το Ισλαμικό Κράτος.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Φωτογραφία αρχείου Unsplash 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News