Γ. Φίλης: Προς κλιμάκωση της έντασης η Τουρκία (ηχητικό)

Ελλάδα
Γ. Φίλης: Προς κλιμάκωση της έντασης η Τουρκία (ηχητικό)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Tώρα είναι που θα κριθεί αν για τις ΗΠΑ οι ομολογουμένως άριστες σχέσεις με την Ελλάδα, μετράνε περισσότερο από της κάτω του μετρίου αυτή την περίοδο σχέσεις με την Τουρκία ή αν θα συμβεί το ακριβώς αντίθετο», τόνισε εμφατικά ο καθηγητής Ευρωπαϊκών Σπουδών και Δρ. Γεωπολιτικής, Γιώργος Φίλης

Ο καθηγητής Ευρωπαϊκών Σπουδών και Δρ. Γεωπολιτικής, Γιώργος Φίλης, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό 98.4, αφού υπογράμμισε πως η Τουρκία έχει επιλέξει την κλιμάκωση περαιτέρω έναντι του Ελληνισμού σε Αιγαίο - Κύπρο και Ανατολική Μεσόγειο, τόνισε εμφατικά ότι τώρα είναι που θα κριθεί αν για τις ΗΠΑ οι ομολογουμένως άριστες σχέσεις με την Ελλάδα, μετράνε περισσότερο από της κάτω του μετρίου αυτή την περίοδο σχέσεις με την Τουρκία ή αν θα συμβεί το ακριβώς αντίθετο.

Ταυτόχρονα επεσήμανε πως όποιος πρόσεξε την πρόσφατη τοποθέτηση του Κίσινγκερ για την Ουκρανία, αντιλαμβάνεται πως στους μεγάλους δρώντες ισχύος, όλα έχουν την σημασία τους, άρα η περαιτέρω εμπλοκή μπορεί να οδηγήσει σε διεύρυνση της κρίσης και τότε , ο κομβικός ρόλος σε επιμελητεία της Αλεξανδρούπολης για τις Νατοϊκές δυνάμεις μπορεί να την θέσει στο στόχαστρο για χτύπημα στη Ρωσία.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News