Σκληρές δηλώσεις Ερντογάν: Για μένα δεν υπάρχει πια Μητσοτάκης - Η απάντηση της Ελλάδας

Ελλάδα
Σκληρές δηλώσεις Ερντογάν: Για μένα δεν υπάρχει πια Μητσοτάκης - Η απάντηση της Ελλάδας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Τούρκος πρόεδρος ξεκαθάρισε σήμερα ότι δεν σκοπεύει να συναντηθεί ξανά με τον Έλληνα πρωθυπουργό

Με σκληρή γλώσσα μίλησε ο Τούρκος πρόεδρος λίγο μετά συνεδρίαση του υπουργού συμβουλίου.

Ειδικότερα, μιλώντας αμέσως μετά τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, ο Τούρκος πρόεδρος ξεκαθάρισε ότι δεν σκοπεύει να συναντηθεί ξανά με τον Έλληνα πρωθυπουργό. 

Πιο συγκεκριμένα είπε:  «Για μένα δεν υπάρχει πια Μητσοτάκης», ξεκαθαρίζοντας ότι δεν σκοπεύει να συναντηθεί ξανά με τον Έλληνα πρωθυπουργό.

Οι σκληρές αυτές δηλώσεις, δυναμιτίζουν περαιτέρω το κλίμα μεταξύ των δύο χωρών. 

Την ίδια ώρα ο Τούρκος πρόεδρος είπε πως η συνεδρίαση του συμβουλίου εταιρικής σχέσης Τουρκίας - Ελλάδας δεν θα πραγματοποιείται πλέον. «Δεν νομίζω ότι οι ΗΠΑ θα πάρουν την απόφασή τους για τα F-16 κοιτάζοντας τι θα έλεγε ο Μητσοτάκης», τόνισε χαρακτηριστικά.

«Η Τουρκία έκανε λάθος να δεχτεί ξανά την Ελλάδα στο ΝΑΤΟ», πρόσθεσε ο Ερντογάν και κατηγόρησε την Ελλάδα ότι προστατεύει τους Γκιουλενιστές. «Η Αθήνα έχει δημιουργήσει 10 στρατιωτικές βάσεις, εναντίον ποιών; Συνεργαζόμαστε μόνο με αξιότιμους πολιτικούς που κρατούν τον λόγο τους».

https://twitter.com/ragipsoylu/status/1528787378948775938

Η απάντηση της Ελλάδας

Στην ακόλουθη δήλωση προέβη ο  υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου για τις αναφορές του προέδρου της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν: 

«Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης υπερασπίζεται σθεναρά και αποτελεσματικά τόσο τα εθνικά μας δίκαια όσο και τη διεθνή νομιμότητα.

Η ελληνική εξωτερική πολιτική είναι ισχυρά βασισμένη στην ιστορία, το διεθνές δίκαιο και τις συμμαχίες μας, όσο κι αν αυτό ενοχλεί κάποιους. Δεν θα μπούμε σε αντιπαράθεση δηλώσεων με την ηγεσία της Τουρκίας. Η πολιτική μας είναι πολιτική αρχών».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News