Ο Πούτιν γλίτωσε από απόπειρα δολοφονίας είπαν οι μυστικές υπηρεσίες της Ουκρανίας

Κόσμος
Ο Πούτιν γλίτωσε από απόπειρα δολοφονίας είπαν οι μυστικές υπηρεσίες της Ουκρανίας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μεταξύ άλλων οι φήμες για την κακή υγεία του 69χρονου προέδρου φουντώνουν εδώ και χρόνια

Σύμφωνα με ισχυρισμούς των ουκρανικών υπηρεσιών πληροφοριών, ο Βλαντιμίρ Πούτιν, αμέσως μετά την έναρξη του πολέμου στην Ουκρανία δέχθηκε μια απόπειρα δολοφονίας.

Ειδικότερα, όπως αναφέρει η ΕΡΤ, ο υποστράτηγος Kyrylo Budanov, επικεφαλής της στρατιωτικής υπηρεσίας πληροφοριών της Ουκρανίας, είπε ότι ο Πούτιν επέζησε από την «αποτυχημένη» απόπειρα δολοφονίας πριν από δύο μήνες, μετά τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία στις 24 Φεβρουαρίου.

Υποστήριξε ότι ο Πούτιν δέχθηκε επίθεση «όχι πολύ καιρό πριν» από εκπροσώπους του Καυκάσου, μιας ορεινής περιοχής μεταξύ της Μαύρης Θάλασσας και της Κασπίας Θάλασσας που αποτελείται από την Αρμενία, το Αζερμπαϊτζάν, τη Γεωργία και τμήματα της Νότιας Ρωσίας.

«Δεν δημοσιοποιήθηκε ως γεγονός αλλά συνέβη», φέρεται να είπε στην ουκρανική ειδησεογραφική ιστοσελίδα Pravda τη Δευτέρα, χωρίς να δώσεις περισσότερες λεπτομέρειες για την επίθεση. Η Ρωσία δεν απάντησε αμέσως στους ισχυρισμούς.

Εξάλλου, οι φήμες για την κακή υγεία του 69χρονου προέδρου φουντώνουν εδώ και χρόνια. Τον περασμένο μήνα το Proekt, ένα ανεξάρτητο ρωσικό μέσο ενημέρωσης που ειδικεύεται στην ερευνητική δημοσιογραφία και έχει αποκλειστεί από το Κρεμλίνο, ανέφερε ότι ο Πούτιν επισκέφθηκε ειδικό στον καρκίνο του θυρεοειδούς 35 φορές μέσα σε τέσσερα χρόνια.

(φωτογραφία AP)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News