ΕΕ: Συμφωνία για ανεφοδιασμό τουλάχιστον του 80% των αποθεμάτων φυσικού αερίου πριν τον χειμώνα

Κόσμος
ΕΕ: Συμφωνία για ανεφοδιασμό τουλάχιστον του 80% των αποθεμάτων φυσικού αερίου πριν τον χειμώνα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η συμφωνία που επιτεύχθηκε αφορά τον προτεινόμενο κανονισμό που προβλέπει ότι τα κράτη-μέλη θα συμπληρώσουν τα αποθέματα φυσικού αερίου τουλάχιστον στο 80% της χωρητικότητάς τους μέχρι τον Νοέμβριο του 2022

Η συμφωνία που επιτεύχθηκε αφορά τον προτεινόμενο κανονισμό που προβλέπει ότι τα κράτη-μέλη θα συμπληρώσουν τα αποθέματα φυσικού αερίου τουλάχιστον στο 80% της χωρητικότητάς τους μέχρι τον Νοέμβριο του 2022.

Βάσει της ίδιας συμφωνίας, το υποχρεωτικό ελάχιστο επίπεδο αποθήκευσης φυσικού αερίου θα αυξηθεί τα επόμενα έτη στο 90% για τις επόμενες χειμερινές περιόδους, προκειμένου να εξασφαλιστεί επαρκής εφοδιασμός στην ΕΕ.

Επίσης, τα κράτη μέλη θα μπορούσαν να επιτύχουν εν μέρει τον στόχο του 90% προσμετρώντας τα αποθέματα υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) ή εναλλακτικών καυσίμων.

Τα κράτη-μέλη χωρίς υπόγειες αποθηκευτικές δυνατότητες θα πρέπει να διασφαλίζουν ότι τουλάχιστον το 15% της μέσης ετήσιας κατανάλωσής τους σε αέριο κατά την τελευταία πενταετία θα αποθηκεύεται σε κάποιο άλλο κράτος μέλος.

Εναλλακτικά, θα πρέπει να αναπτύξουν έναν μηχανισμό επιμερισμού βαρών που θα προβλέπει χρηματοδοτική στήριξη για την επίτευξη των στόχων ανεφοδιασμού.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Φωτογραφία αρχείου Pexels 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News