Ιταλία: Τρία τα κρούσματα της ευλογιάς των πιθήκων στη χώρα

Κόσμος
Ιταλία: Τρία τα κρούσματα της ευλογιάς των πιθήκων στη χώρα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σύμφωνα με τους Ιταλούς επιστήμονες, τα δύο νέα κρούσματα συνδέονται με τον «ασθενή μηδέν» που διαγνώσθηκε θετικός χθες, Πέμπτη, μετά την επιστροφή του από τα Κανάρια νησιά

Σύμφωνα με τους Ιταλούς επιστήμονες, τα δύο νέα κρούσματα συνδέονται με τον «ασθενή μηδέν» που διαγνώσθηκε θετικός χθες, Πέμπτη, μετά την επιστροφή του από τα Κανάρια νησιά.

«Η μορφή αυτή χαρακτηρίζεται από ελαφρότερα συμπτώματα, σε σχέση με την παραδοσιακή ευλογιά. Δεν πρέπει να σημάνει συναγερμός, αλλά να δείξουμε προσοχή», δήλωσε ο διευθυντής του νοσοκομείου Σπαλαντσάνι, ο Φραντσέσκο Βάια.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι, σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία, όσοι έχουν εμβολιαστεί κατά της ευλογιάς δεν διατρέχουν κίνδυνο, αλλά αυτό δεν σημαίνει προς το παρόν ότι πρόκειται να πραγματοποιηθεί νέος μαζικός εμβολιασμός.

Η ευλογιά των πιθήκων είναι μια σπάνια, λοιμώδης ασθένεια, παρόμοια με την ανθρώπινη ευλογιά που εξαλείφθηκε το 1980. Μολονότι είναι πιο ήπια και οι περισσότεροι ασθενείς αναρρώνουν μέσα σε μερικές εβδομάδες, σε σπάνιες περιπτώσεις μπορεί να αποδειχθεί μοιραία.

Τα συμπτώματά της περιλαμβάνουν πυρετό, πονοκέφαλο, μυικούς πόνους, πρήξιμο στους λεμφαδένες, ρίγη και κόπωση. Επίσης οι ασθενείς μπορεί να εμφανίσουν δερματικά εξανθήματα, τα οποία συχνά ξεκινούν από το πρόσωπο και εξαπλώνονται σε άλλα σημεία του σώματος, περιλαμβανομένων των γεννητικών οργάνων.

Με πληροφορίες απο ΑΠΕ-ΜΠΕ 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News