Ιταλία: Το πρώτο κρούσμα ευλογιάς των πιθήκων καταγράφηκε στη χώρα

Κόσμος
Ιταλία: Το πρώτο κρούσμα ευλογιάς των πιθήκων καταγράφηκε στη χώρα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρόκειται για ένα νεαρό άνδρα, ο οποίος επέστρεψε πρόσφατα στην χώρα αφού έκανε διακοπές στις Κανάριες νήσους

Το πρώτο κρούσμα ευλογιάς των πιθήκων καταγράφηκε στην Ιταλία την ώρα που πολλές δεκάδες ύποπτα και επιβεβαιωμένα κρούσματα της ασθένειας έχουν εντοπιστεί στην Ευρώπη και τη Βόρεια Αμερική, εγείροντας φόβους για την εξάπλωση της ασθένειας αυτής που είναι ενδημική στη δυτική Αφρική.

Οι υγειονομικές αρχές της Βρετανίας, που ήταν η πρώτη χώρα όπου εντοπίστηκαν κρούσματα στις 6 Μαΐου, ανακοίνωσαν χθες το βράδυ ότι ταυτοποιήθηκαν δύο ακόμη ασθενείς, ανεβάζοντας σε εννέα τον συνολικό αριθμό των ατόμων που έχουν μολυνθεί από την ιογενή ευλογιά των πιθήκων.

Με εξαίρεση το πρώτο πρόσωπο που μολύνθηκε, το οποίο είχε ταξιδέψει πρόσφατα στη Νιγηρία, οι υπόλοιποι ασθενείς μολύνθηκαν στη Βρετανία, σύμφωνα με την Υπηρεσία Ασφάλειας Υγείας του Ηνωμένου Βασιλείου. 

Το κρούσμα στην Ιταλία αφορά σε ένα νεαρό άνδρα, ο οποίος επέστρεψε πρόσφατα στην χώρα αφού έκανε διακοπές στις Κανάριες νήσους νοσηλεύεται σε απομόνωση στη Ρώμη και η γενική κατάσταση της υγείας του στη φάση αυτή δεν προκαλεί ιδιαίτερη ανησυχία.

Φωτογραφία Youtube

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News