Μητσοτάκης στο Κογκρέσο: Η αναφορά στον Γιάννη Αντετοκούνμπο και το θερμό χειροκρότημα

Ελλάδα
Μητσοτάκης στο Κογκρέσο: Η αναφορά στον Γιάννη Αντετοκούνμπο και το θερμό χειροκρότημα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αναφορά στον Γιάννη Αντετοκούνμπο έκανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την ιστορική ομιλία του στο αμερικανικό κογκρέσο

Μεταξύ των θεμάτων που «παρουσίασε» στο Αμερικανικό Κογκρέσο σήμερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης, βρέθηκε και ο Γιάννης Αντετοκούνμπο. Η αναφορά του πρωθυπουργού στον Έλληνα μπασκετμπολίστα, έτυχε θερμού χειροκροτήματος.

«Σήμερα, οι Έλληνες που ζουν στις ΗΠΑ και τα τρία εκατομμύρια που αυτοπροσδιορίζονται ως Έλληνες, ανάμεσά τους μερικοί από τους πιο σεβάσμιους εκπροσώπους στις τέχνες, την επιστήμη, την εκπαίδευση, τον αθλητισμό και πολιτικοί αλλά και οραματιστές όπως ο Νίκολας Νεγρεπόντε, ο Αλμπερτ Μπουρλά, ο Τζον Κασαβέτης, ο Ελίας Καζάν, ο Τζέφρι Ευγενίδης, ο τζορτζ Πελεκάνος, ο Τομ Χάνκς και βεβαίως ο Γιάννης Αντετονκούμπο.

«Έξι από αυτούς είναι στο Κογκρέσο και ένας από αυτούς ο Μάικ Δουκάκης ήταν υποψήφιος πρόεδρος των ΗΠΑ. Και πιστεύω ότι ένας από τους λόγους που οι Έλληνες έγιναν αποδεκτοί στις ΗΠΑ ήταν ότι οι αξίες της Αμερικής και της Ελλάδας έχουν πολλά κοινά» τόνισε, μεταξύ άλλων, ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Οι παρευρισκόμενοι στην αίθουσα ξέσπασαν σε χειροκροτήματα, γεγονός που αποδεικνύει την μεγάλη αναγνωσιμότητα αλλά και τη επιρροή που είχαν όλοι οι παραπάνω στους πολίτες των ΗΠΑ.

Σημειώνεται ότι ο «Greek Freak» πάτησε στα παρκέ της Αμερικής το 2014 όταν επιλέχθηκε από τους Μιλγουόκι Μπάκς, όμως μέσα σε λίγα χρόνια κατάφερε να αγαπηθεί από τους φιλάθλους των «ελαφιών» αλλά και την κοινότητα του παγκόσμιου μπάσκετ.

Δείτε το βίντεο

Φωτογραφία αρχείου AP 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News