Κόσμος

Πανσέληνος Μαΐου με έκλειψη Σελήνης: Βίντεο της NASA από το «ματωμένο φεγγάρι»

Η σελήνη, όπως αναφέρουν οι επιστήμονες, πέρασε στη σκιά της Γης, με αποτέλεσμα στο μεγαλύτερο μέρος του κόσμου να είναι ορατό στον ουρανό ένα κοκκινωπό φεγγάρι

Ολική έκλειψη της Σελήνης σημειώθηκε τα ξημερώματα της Δευτέρας 16 Μαΐου και το «ματωμένο φεγγάρι» κορυφώθηκε στις 07:30 ώρα Ελλάδος.

Η σελήνη, όπως αναφέρουν οι επιστήμονες, πέρασε στη σκιά της Γης, με αποτέλεσμα στο μεγαλύτερο μέρος του κόσμου να είναι ορατό στον ουρανό ένα κοκκινωπό φεγγάρι.

Η ολική έκλειψη της Σελήνης ήταν ορατή από περιοχές της Αμερικής, της Ανταρκτικής, της Ευρώπης, της Αφρικής και του ανατολικού Ειρηνικού. Επίσης, σημειώθηκε και μια δακτυλιοειδής έκλειψη η οποία ήταν ορατή από τη Νέα Ζηλανδία, την ανατολική Ευρώπη και τη Μέση Ανατολή.

(Φωτογραφία AP)

Στην Ελλάδα το «ματωμένο φεγγάρι» κορυφώθηκε στις 07:30 (τοπική ώρα). Αυτή ήταν η πρώτη από τις δύο σεληνιακές εκλείψεις του 2022 και για αυτή η NASA έκανε live εκπομπή στις 04:32 το πρωί.

Δείτε το βίντεο από το live της NASA:

Η επόμενη ολική έκλειψη σελήνης θα σημειωθεί στις 8 Νοεμβρίου 2022 και θα είναι εν μέρει ορατή από την Ασία, την Αυστραλία, τη Βόρεια Αμερική, τμήματα της βόρειας και ανατολικής Ευρώπης, την Αρκτική και το μεγαλύτερο μέρος της Νότιας Αμερικής.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια