ΥΠΕΞ: Η Ελλάδα συγχαίρει τον νέο πρόεδρο των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων Μοχάμεντ μπιν Ζάγεντ

Ελλάδα
ΥΠΕΞ: Η Ελλάδα συγχαίρει τον νέο πρόεδρο των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων Μοχάμεντ μπιν Ζάγεντ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το Ανώτατο Ομοσπονδιακό Συμβούλιο των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων εξέλεξε σήμερα τον κυβερνήτη του Αμπού Ντάμπι Σέιχ Μοχάμεντ μπιν Ζάγεντ αλ Ναχίαν νέο πρόεδρο των ΗΑΕ

Θερμά συγχαρητήρια και τις καλύτερες ευχές στον Μοχάμεντ μπιν Ζάγεντ, που εξελέγη νέος Πρόεδρος των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, εκφράζει η Ελλάδα με ανάρτηση του υπουργείου Εξωτερικών στο Twitter.

Επίσης, προσβλέπει στη συνέχιση της συνεργασίας με στόχο «την προώθηση των εξαιρετικών στρατηγικών σχέσεων Ελλάδας και Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων και της περιφερειακής σταθερότητας».

Όπως μετέδωσε νωρίτερα το ΑΠΕ-ΜΠΕ, το Ανώτατο Ομοσπονδιακό Συμβούλιο των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων εξέλεξε σήμερα τον κυβερνήτη του Αμπού Ντάμπι Σέιχ Μοχάμεντ μπιν Ζάγεντ αλ Ναχίαν νέο πρόεδρο των ΗΑΕ. Ο Μοχάμεντ μπιν Ζάγεντ, γνωστός με τα αρχικά «MBZ», διαδέχθηκε στην προεδρία τον ετεροθαλή αδελφό του, τον Σέιχ Χαλίφα μπιν Ζάγεντ αλ Ναχίαν, ο οποίος απεβίωσε χθες, Παρασκευή.

Σύμφωνα με το τηλεγράφημα, η εκλογή του «MBZ» επισημοποιεί τη θέση του ως ηγέτη αυτής της πλούσιας πετρελαϊκής χώρας των περίπου 10 εκατομμυρίων κατοίκων.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News