Χανιά: Χαμός σε πτήση από Λονδίνο - Στα χέρια πιάστηκαν πιλότος και επιβάτες (βίντεο)

Κρήτη
Χανιά: Χαμός σε πτήση από Λονδίνο - Στα χέρια πιάστηκαν πιλότος και επιβάτες (βίντεο)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο πιλότος γρονθοκοπήθηκε από μαινόμενο Βρετανό τουρίστα ο οποίος στην συνέχει και συνελήφθη

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της Sun γυναίκες τραυματίστηκαν καθώς η μάχη σώμα με σώμα εκτυλίχθηκε λίγο μετά την προσγείωση της πτήσης της WizzAir στην Κρήτη.

Ο θυμωμένος άνδρας ξεκίνησε την επίθεση αφού ενημερώθηκε ότι η αστυνομία θα τον συνόδευε στο αεροδρόμιο λόγω της κακής συμπεριφοράς που είχε κατά τη διάρκεια της πτήσης.

Τα παραπάνω υποχρέωσαν τον πιλότο να βγει από το πιλοτήριο του για να ηρεμήσει την ταραχή πριν δεχθεί το σφυροκόπημα λίγο πριν τα μεσάνυχτα της Τρίτης.

Τα πλάνα δείχνουν τη στιγμή που εκτυλίχθηκε ο καυγάς ενώ αυτόπτες μάρτυρες αναφέρουν ότι ο πιλότος χτυπήθηκε κατά τη διάρκεια της συμπλοκής.

Η πτήση των 18:00 (ώρα Λονδίνου) από το αεροδρόμιο του Gatwick λέγεται ότι ήταν εξαιρετικά περιπετειώδης λόγω δύο ανδρών, ηλικίας γύρω στα 30 από το Bermondsey, του νοτίου Λονδίνου, μαζί με έναν τρίτο άνδρα ο οποίος έφερε ένα λίτρο βότκα.

Μια 37χρονη που πετούσε για τα Χανιά για διακοπές με τον σύζυγό της είπε στη Sun: «Ήταν απόλυτο χάος.»

«Ο άνδρας και ο φίλος του ήταν τόσο θορυβώδεις και αγενείς σε όλη τη διάρκεια της πτήσης.»

Ο διαπληκτισμός ξεκίνησε όταν η αεροσυνοδός ενημέρωσε τους ταραχοποιούς ότι όταν το αεροπλάνο έφτανε στα Χανιά θα τους περίμεναν οι αστυνομικές δυνάμεις.

Μετά την ενημέρωση ένας εκ των ανδρών ξεκίνησε να δίνει γροθιές στα τυφλά με τους συνεπιβάτες του να προσπαθούν να τον συγκρατήσουν.

«Ο πιλότος βγήκε έξω και ο τύπος τον χτύπησε. Παρά το χτύπημα ο πιλότος φαίνοταν εντάξει», πρόσθεσε η 37χρονη.

Ο όλεθρος κράτησε αρκετά λεπτά μέχρι την στιγμή που επενέβησαν οι αστυνομικοί για να συλλάβουν τον νεαρό Βρετανό.

Η αυτόπτης μάρτυρας πρόσθεσε: «Οι δύο άνδρες ήταν εμφανώς μεθυσμένοι ενώ ανέφεραν ότι έπιναν στο αεροδρόμιο από τις 10 το πρωί.»

Όπως αναφέρουν οι  συνεπιβάτες των τραμπούκων οι τελευταίοι απειλούσαν τους πάντες ενώ κατά την διάρκεια της πτήσεις κάπνιζαν.

Η μάρτυρας μεταξύ άλλων κατήγγειλε ότι οι αεροσυνοδοί, «συνέχισαν να τους σερβίρουν αλκοόλ, παρά τις αντιδράσεις των επιβατών.»

Πέραν της ταλαιπωρίας που βίωσαν κατά την διάρκεια της πτήσης οι επιβάτες έπρεπε να περιμένουν και άλλες δύο ώρες για να περάσουν από την ασφάλεια και να δώσουν καταθέσεις στην αστυνομία.

Απόρροια των παραπάνω ήταν η ακύρωση της πτήσης επιστροφής στο Ηνωμένο Βασίλειο, με την επιστροφή στο σπίτι να καθυστερεί για περισσότερες από 24ώρες για δεκάδες Βρετανούς.

Η αεροπορική εταιρία ανέφερε σχετικά:

«Στην πτήση W95741 της Wizz Air από το Γκάτγουικ - Χανιά, ένας επιβάτης δεν σεβάστηκε το νομικό πλαίσιο. Το πλήρωμα καμπίνας χειρίστηκε την κατάσταση όπως είναι εκπαιδευμένο και ανέφερε το περιστατικό στις αρμόδιες αρχές, οι οποίες συνέλαβαν τον επιβάτη κατά την άφιξη.»

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News