Al Jazeera: Ιορδανή δημοσιογράφος σκοτώθηκε από πυρά Ισραηλινών στρατιωτών

Κόσμος
Al Jazeera: Ιορδανή δημοσιογράφος σκοτώθηκε από πυρά Ισραηλινών στρατιωτών

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η ιορδανή δημοσιογράφος Σιρίν Αμπού Άκλεχ, η οποία εργαζόταν για το Αλ Τζαζίρα, σκοτώθηκε σήμερα από πυρά ανδρών του ισραηλινού στρατού

Η ιορδανή δημοσιογράφος Σιρίν Αμπού Άκλεχ, η οποία εργαζόταν για το Αλ Τζαζίρα, σκοτώθηκε σήμερα Τετάρτη 11 Μαΐου, από πυρά ανδρών του ισραηλινού στρατού καθώς κάλυπτε επεισόδια στην Τζενίν, στη κατεχόμενη Δυτική Όχθη, σύμφωνα με συγκλίνουσες πηγές, συμπεριλαμβανομένου του τηλεοπτικού δικτύου του Κατάρ, που έκανε λόγο για «δολοφονία» της.

Ωστόσο, ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε πως η δημοσιογράφος μπορεί να σκοτώθηκε από πυρά παλαιστινίων μαχητών, καθώς εξελισσόταν μάχη.

Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας της Παλαιστινιακής Αρχής στη Ραμάλα, η ρεπόρτερ, μια από τις πιο γνωστές του αλ Τζαζίρα, χτυπήθηκε από σφαίρα στο κεφάλι.

Ακόμη ένας δημοσιογράφος, ο Αλί Σαμόντι της παλαιστινιακής εφημερίδας Αλ Κουντς («Ιερουσαλήμ» στα αραβικά) τραυματίστηκε επίσης από ισραηλινά πυρά, σύμφωνα με το υπουργείο, στοιχείο που επιβεβαίωσε φωτοειδησεογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου επιτόπου.

Όμως, σε ανακοίνωση Τύπου που δημοσιοποίησε, ο ισραηλινός στρατός, αναγνωρίζοντας πως οι δυνάμεις του ανταπέδωσαν τα «μαζικά» πυρά που δέχθηκαν στην Τζενίν, κατά τη διάρκεια επιχείρησής τους, ανέφερε πως «υπάρχει πιθανότητα, που εξετάζεται αυτή τη στιγμή, να χτυπήθηκαν δημοσιογράφοι, πιθανόν από παλαιστίνιους ενόπλους».

https://twitter.com/ShaimaH55463893/status/1524248165406363649

Ο τραγικός θάνατος της δημοσιογράφου καταγράφηκε έναν χρόνο ακριβώς μετά την καταστροφή της πολυκατοικίας Τζαλάα, όπου βρίσκονταν τα γραφεία του Αλ Τζαζίρα στη Λωρίδα της Γάζας, εν μέσω του πολέμου ανάμεσα στο Ισραήλ και το ισλαμιστικό κίνημα Χαμάς, που κυβερνά στον θύλακα.

Από την 22η Μαρτίου, στο Ισραήλ έχει διαπραχθεί σειρά επιθέσεων με τουλάχιστον 18 νεκρούς. Αντιδρώντας, ο ισραηλινός στρατός έχει εξαπολύσει σειρά επιδρομών στα παλαιστινιακά εδάφη, ιδίως στον τομέα της Τζενίν, προπυργίου διαφόρων ένοπλων παλαιστινιακών οργανώσεων.

Το Κατάρ καταδικάζει τον θάνατο της ρεπόρτερ του Αλ Τζαζίρα από την «ισραηλινή κατοχή» στη Δυτική Όχθη, λέει πως η «κρατική τρομοκρατία» του Ισραήλ πρέπει να τερματιστεί

Ο υφυπουργός Εξωτερικών του Κατάρ καταδίκασε μέσω Twitter τη δολοφονία γνωστής ρεπόρτερ του τηλεοπτικού δικτύου Αλ Τζαζίρα από την «ισραηλινή κατοχή» στη Δυτική Όχθη νωρίτερα σήμερα από πυρά ανδρών της «ισραηλινής κατοχής» και κάλεσε να τερματιστεί η «ισραηλινή κρατική τρομοκρατία».

Το Αλ Τζαζίρα μεταδίδει ότι η Σιρίν Αμπού Άκλεχ έπεσε νεκρή όταν χτυπήθηκε από ισραηλινά πυρά καθώς κάλυπτε βίαια επεισόδια στην Τζενίν, όπου διεξαγόταν επιχείρηση του ισραηλινού στρατού. Το ισραηλινό γενικό επιτελείο όμως ανέφερε ότι η δημοσιογράφος μπορεί να χτυπήθηκε από παλαιστίνιους ενόπλους κατά τη διάρκεια των ανταλλαγών «μαζικών» πυρών.

Για «εν ψυχρώ» δολοφονία κάνει λόγο το τηλεοπτικό δίκτυο - Η δημοσιογράφος δέχθηκε «μια σφαίρα στο πρόσωπο»

Η ανταποκρίτρια του τηλεοπτικού δικτύου Al Jazeera στα παλαιστινιακά εδάφη, η Σιρίν Αμπού Άκλεχ, δολοφονήθηκε «εν ψυχρώ» από τις ισραηλινές δυνάμεις την ώρα που κάλυπτε συγκρούσεις στη Τζενίν, στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, ανακοίνωσε σήμερα το τηλεοπτικό δίκτυο με έδρα το Κατάρ.

«Σε αυτό που πρόκειται ξεκάθαρα για φόνο, κατά παράβαση των διεθνών κανόνων, οι ισραηλινές δυνάμεις κατοχής δολοφόνησαν εν ψυχρώ την ανταποκρίτρια του Al Jazeera στην Παλαιστίνη, τη Σιρίν Αμπού Άκλεχ, η οποία έγινε στόχος πραγματικών σφαιρών νωρίς σήμερα το πρωί», επεσήμανε το τηλεοπτικό δίκτυο σε ανακοίνωσή του.

Από την πλευρά της η υφυπουργός Εξωτερικών του Κατάρ, η Λολουάχ αλ Χάτερ, τόνισε ότι η δημοσιογράφος του Al Jazeera σκοτώθηκε «με μια σφαίρα στο πρόσωπο».

«Η ισραηλινή κατοχή σκότωσε μία δημοσιογράφο του Al Jazeera, τη Σιρίν Αμπού Άκλεχ, ρίχνοντάς της μια σφαίρα στο πρόσωπο την ώρα που φορούσε γιλέκο με τη λέξη “press” και κράνος. Κάλυπτε την επίθεση στον καταυλισμό προσφύγων στη Τζενίν. Αυτή η τρομοκρατία του ισραηλινού κράτους πρέπει να ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ, η άνευ όρων στήριξη στο Ισραήλ πρέπει να ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ», τόνισε η αλ Χάτερ στο Twitter.

(Φωτογραφία Al Jazeera)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News