Συζήτηση Ευρωβουλευτών με τον υπουργό Εξωτερικών της Φινλανδίας την Πέμπτη - Τι θα πει για το ΝΑΤΟ

Κόσμος
Συζήτηση Ευρωβουλευτών με τον υπουργό Εξωτερικών της Φινλανδίας την Πέμπτη - Τι θα πει για το ΝΑΤΟ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ευρωβουλευτές θα φιλοξενήσουν την Πέμπτη τον Υπουργό Εξωτερικών της Φινλανδίας, Pekka Haavisto για μια συζήτηση σχετικά με τις προκλήσεις ασφάλειας υπό το φως του πολέμου στην Ουκρανία.

Η συζήτηση θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 12 Μαΐου στις 10:00 (ώρα Ελλάδας), με τον Φινλανδό πολιτικό να συμμετέχει εξ αποστάσεως στη συνεδρίαση της επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων του Ευρωκοινοβουλίου.

Αναμένεται να ενημερώσει τους ευρωβουλευτές για την κατεύθυνση της εξωτερικής πολιτικής και πολιτικής ασφάλειας της Φινλανδίας μετά την εισβολή της γειτονικής Ρωσίας στην Ουκρανία, καθώς και για τις συνεχιζόμενες εργασίες της χώρας για την επανεκτίμηση των ρυθμίσεων ασφαλείας της και την ένταξη της στο ΝΑΤΟ. Αναμένεται να γίνει εκτενής αναφορά σχετικά με την προοπτική ένταξης της χώρας στο ΝΑΤΟ.

Τα 3/4 των Φινλανδών στηρίζουν πλέον την υποψηφιότητα ένταξης της χώρας στο ΝΑΤΟ, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση που δημοσιεύθηκε, λίγες ημέρες πριν από την αναμενόμενη επίσημη απόφαση για το ζήτημα.

Επιπλέον, η συζήτηση είναι επίσης πιθανό να επικεντρωθεί στο έργο της ΕΕ για την επιβολή κυρώσεων στη Ρωσία και στο τι πρέπει να κάνει η Ευρωπαϊκή Ένωση για να βοηθήσει την Ουκρανία περαιτέρω στον αγώνα της για ελευθερία, κυριαρχία και ανεξαρτησία.

Την ομιλία του Pekka Haavisto θα ακολουθήσουν παρεμβάσεις εκπροσώπων των πολιτικών ομάδων του Κοινοβουλίου.

Φωτογραφία αρχείου ΙΝΤΙΜΕ 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News