Λάβδας: Στο μήνυμα του Πούτιν πρέπει να δούμε τι... δεν λέει

Ελλάδα
Λάβδας: Στο μήνυμα του Πούτιν πρέπει να δούμε τι... δεν λέει

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Πούτιν κράτησε «κλειστά τα χαρτιά» του στην ομιλία του στην Κόκκινη Πλατεία

Η ομιλία του Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν στην Κόκκινη Πλατεία δεν επιβεβαίωσε κανένα από τα σενάρια που είχαν δει το φως της δημοσιότητας τις τελευταίες ημέρες, αναφέροντας ότι θα κηρύξει επισήμως πόλεμο ή ότι θα εξαπέλυε πυρηνικές απειλές, αντιθέτως αναφέρθηκε στον πόλεμος λέγοντας ότι είναι μια επιχείρηση άμυνας.

Ο Καθηγητής Ευρωπαϊκής Πολιτικής, Κώστας Λάβδας καλεσμένος στη «Μεγάλη Εικόνα» μίλησε για τη χθεσινή ομιλία του Βλαντιμίρ Πούτιν, τονίζοντας ότι δεν ρέπει να ξεχνάμε δύο πράγματα.

«Αρχικά δεν πρέπει να ξεχνάμε δύο πράγματα», ξεκαθάρισε ο κ. Λάβδας και συνέχισε αναφέροντας ότι «πρώτον ότι πολλά από αυτά που διαδίδονται  από πριν λέγονται για να φανεί ότι κάτι συμβαίνει, όταν αυτά τελικά δεν συμβούν. Για αυτό και βλέπουμε τις ερμηνείες ότι πρόκειται για υποχώρηση, πρόκειται για μια έμμεση παραδοχή ότι κάτι δεν πάει καλά. Και δεύτερον δεν πρέπει να ξεχνάμε επίσης ότι βρισκόμαστε στην πιο επικίνδυνη φάση του πολέμου διότι και οι δυο πλευρές αισθάνονται ότι πρέπει να επιμείνουν. Όχι μόνο η Ρωσία αλλά και η Ουκρανία, η οποία πλέον έχει ενθαρρυνθεί και πιστεύει ότι μπορεί να νικήσει σε αυτό τον πόλεμο», ανέφερε ο καθηγητής Ευρωπαϊκής Πολιτικής.

//--> //-->

Ποια είναι τα επόμενα σχέδια του Πούτιν

Αναφορικά με τα μηνύματα που «κρύβονται» πίσω από την χθεσινή ομιλία του Πούτιν ο κ. Λάβδας επεσήμανε ότι: «Ο Πούτιν με αυτό το μήνυμα είναι πολύ σημαντικό να δούμε τι δεν λέει. Ο Ρώσος πρόεδρος δεν είπε αυτά που η Δύση διέδιδε και αυτό μας δείχνει αρχικά ότι απευθύνθηκε στους πολεμιστές του, σε αυτούς που ήθελε να τον ακούσουν, όμως δείχνει και μια μεγαλύτερη επιφυλακτικότητα από το παρελθόν. Πρόκειται για ένα πιο μετρημένο και πιο προσεκτικό λόγο από αυτό τον οποίο κάποιοι περίμεναν», κατέληξε ο καθηγητής.

//--> //-->
ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News