Κόσμος

Φρικτή ζωοκτονία στην Κύπρο: Βασάνισαν γάτα με τα μικρά της

Την διαλεύκανση της υπόθεσης έχει αναλάβει η Αστυνομία των Ζώων - Ακολουθούν σκληρές περιγραφές

Καταγγελία που έφτασε στο Κίνημα Οικολόγων αναφέρει πως στις 5 Μαΐου στο Λύκειο Ιδαλίου στην επαρχία Λευκωσίας, άγνωστοι έβαψαν με σπρέι γατάκια, τα θανάτωσαν, χρησιμοποίησαν το αίμα τους για να γράψουν στους τοίχους και έπειτα τα κρέμασαν.

Τη γατούλα που είχε γεννήσει τρία γατάκια φρόντιζαν άτομα του προσωπικού του σχολείου και κάποια παιδιά, όπως μεταδίδει το cyprustimes.com.

Η βάρβαρη αυτή εγκληματική πράξη φαίνεται να έγινε από άτομα που γνώριζαν για την ύπαρξη του ζώου και των μωρών της. Μάλιστα, το γεγονός πως έβαψαν τα γατάκια με σπρέι, ίσως δείχνει προμελετημένο έγκλημα. Το έγκλημα διερευνάται από την Αστυνομία των Ζώων Λευκωσίας.

Άμεση διερεύνηση ζητά το Κίνημα Οικολόγων

«Ως Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών, ζητούμε από τις αρμόδιες Αρχές την πλήρη διερεύνηση ενός ακόμα τραγικού περιστατικού που αφορά θανάτωση ζώων και την απόδοση δικαιοσύνης σε αυτούς που προέβησαν στον βασανισμό και τη θανάτωση τους. Καλούμε επίσης όποιον γνωρίζει κάτι για αυτή την υπόθεση να ενημερώσει άμεσα την αστυνομία.

Η συμπεριφορά του να βλάπτει κανείς ζώα, είτε είναι παιδί είτε είναι ενήλικας, αποτελεί κλινικό σύμπτωμα συγκεκριμένων ψυχικών διαταραχών. Είναι επίσης επιβεβαιωμένο ότι άτομα που μαθαίνουν από μικρή ηλικία να κακοποιούν ζώα τότε αργότερα ως ενήλικοι, θα επιδείξουν κάποια μορφή διαπροσωπικής βίας. Αντίστροφα, παιδιά που μαθαίνουν να φροντίζουν τα ζώα, έχουν μεγαλύτερες πιθανότητες να αναπτύξουν συμπόνια και ενσυναίσθηση προς άλλα άτομα.

Είναι καθήκον της οικογένειας και της πολιτείας, μέσω των σχολείων, η καλλιέργεια του σεβασμού απέναντι στα ζώα. Ακόμα μια φορά τονίζουμε την ανάγκη για ένταξη ολιγόωρων διαλέξεων φιλοζωίας στα σχολεία. Πρέπει επιτέλους να σταματήσουν αυτές οι βάναυσες πράξεις απέναντι στα ζώα. Αν θέλουμε να λεγόμαστε πολιτισμένος λαός, πρέπει να σεβόμαστε κάθε μορφής ζωής και ιδιαίτερα τα ζώα», τόνισε η συντονίστρια της Ομάδας Δράσης για τα Ζώα του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών, Ανθή Μουζούρη.

(φωτογραφία Pexels)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια