Πόλεμος στην Ουκρανία: Κλιμακώνουν τις επιχειρήσεις οι Ρώσοι

Κόσμος
Πόλεμος στην Ουκρανία: Κλιμακώνουν τις επιχειρήσεις οι Ρώσοι

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Θέλουν πλήρη έλεγχο της Μαριούπολης έως τη Δευτέρα

Ουκρανοί εθελοντές ετοιμάζονται για αντίσταση στην ολοένα και πιο πολιορκούμενη πόλη Σεβερο ντιντό νεσκ. Τα ρωσικά στρατεύματα προελαύνουν από τα ανατολικά της Ουκρανίας με τη βοήθεια του πυροβολικού.

Στη Μαριούπολη, η απομάκρυνση των αμάχων από το χαλυβουργείο του Αζοφστάλ ολοκληρώθηκε. Σειρά έχει τώρα η απομάκρυνση τραυματιών και ιατρικού προσωπικού.

«Τώρα προετοιμάζουμε το δεύτερο στάδιο της επιχείρησης εκκένωσης - για τραυματίες και γιατρούς» δήλωσε ο Ουκρανός πρόεδρος, Βολοντίμιρ Ζελένσκι. «Φυσικά, αν όλοι εκπληρώσουν τις συμφωνίες. Αν δεν υπάρχουν ψέματα. Φυσικά, εργαζόμαστε επίσης για την απομάκρυνση του στρατού μας. Των ηρώων που υπερασπίζονται τη Μαριούπολη. Αυτό είναι εξαιρετικά δύσκολο. Αλλά είναι και πολύ σημαντικό».

//--> //-->

Στην πόλη - λιμάνι της Οδησσού, πυροσβεστικές δυνάμεις ανέλαβαν να σβήσουν τις πυρκαγιές που προκλήθηκαν από τις πυραυλικές επιθέσεις των Ρώσων.

Εκπρόσωπος του ουκρανικού στρατού δήλωσε ότι συνολικά έξι ρωσικοί πύραυλοι χτύπησαν την Οδησσό.

Όπως ανέφερε το ρωσικό υπουργείο άμυνας, μεταξύ των στόχων, στην Οδησσό και στο Βοζνεσένσκ ήταν ουκρανικά αεροσκάφη και στρατιωτικός εξοπλισμός που απέστειλαν στην Ουκρανία Ηνωμένες Πολιτείες και Ευρώπη.

Διεθνείς παρατηρητές εκτιμούν ότι ο ρωσικός στρατός θα κλιμακώσει τις επιχειρήσεις την Κυριακή, ώστε ο Ρώσος πρόεδρος να ανακοινώσει πλήρη κατάληψη της Μαριούπολης τη Δευτέρα, κατά τους εορτασμούς για τη σοβιετική νίκη κατά της ναζιστικής Γερμανίας.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News