Κόσμος

Ιαπωνία: Θα χρησιμοποιήσει την πυρηνική ενέργεια για να μειώσει την εξάρτηση από το ρωσικό αέριο

Η Ιαπωνία βασίζεται περισσότερο στο ρωσικό αέριο αφότου έκλεισε πυρηνικούς αντιδραστήρες μετά την καταστροφή του πυρηνικού σταθμού της Φουκουσίμα εξαιτίας σεισμού και τσουνάμι το 2011

Η Ιαπωνία βασίζεται περισσότερο στο ρωσικό αέριο αφότου έκλεισε πυρηνικούς αντιδραστήρες μετά την καταστροφή του πυρηνικού σταθμού της Φουκουσίμα εξαιτίας σεισμού και τσουνάμι το 2011.

Ωστόσο καθώς αντιμετωπίζει εκλογές τον Ιούλιο και οι αυξανόμενες τιμές της ενέργειας πιέζουν τους προϋπολογισμούς των ψηφοφόρων, ο πρωθυπουργός, Φούμιο Κισίντα, δήλωσε πως η πυρηνική ενέργεια θα αποτελέσει τμήμα της μελλοντικής ενεργειακής πολιτικής της χώρας.

Σύμφωνα με τον ιάπωνα πρωθυπουργό, η Ιαπωνία θα αντιμετωπίσει τον ευάλωτο χαρακτήρα της ενεργειακής αυτάρκειάς της διευρύνοντας τις πηγές από τις οποίες αγοράζει ενέργεια, προωθώντας τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και χρησιμοποιώντας την πυρηνική ενέργεια για να διαφοροποιήσει τις πηγές της.

«Θα χρησιμοποιήσουμε πυρηνικούς αντιδραστήρες με διαβεβαιώσεις ασφαλείας για να συμβάλουμε στην παγκόσμια μείωση της εξάρτησης από τη ρωσική ενέργεια», δήλωσε ο Κισίντα απευθυνόμενος σε ένα ακροατήριο στο Σίτι του Λονδίνου, την επιχειρηματική συνοικία των βρετανικής πρωτεύουσας.

«Η επαναλειτουργία μόνο ενός από τους υφιστάμενους πυρηνικούς αντιδραστήρες θα είχε το ίδιο αποτέλεσμα με την προμήθεια 1 εκατ. τόνων νέου LNG (υγροποιημένο φυσικό αέριο) κατ' έτος στην παγκόσμια αγορά», τόνισε.

«Η Ιαπωνία είναι μια ευκαιρία«, είπε ο πρωθυπουργός απευθυνόμενος στο Σίτι του Λονδίνου

Ο ιάπωνας πρωθυπουργός απευθύνθηκε στο Σίτι του Λονδίνου με μηνύματα υπέρ των επενδύσεων. «Η Ιαπωνία είναι μια ευκαιρία», τόνισε απευθυνόμενος σε πιθανούς επενδυτές στο μεσαιωνικό Guildhall, στην καρδιά του Σίτι.

Σε ένα κόσμο γεωπολιτικής αστάθειας, ο Κισίντα υποστήριξε πως η Ιαπωνία μπορεί να ξεχωρίσει.

Ο ίδιος δεσμεύθηκε πως θα διπλασιάσει τις άμεσες ξένες επενδύσεις στα 80 τρισεκ. γεν (617 δισεκ. δολάρια) ή 12% του ΑΕΠ το 2030, από τα σημερινά 43,5 τρισεκατομμύρια γεν, και θα ενθαρρύνει τις εταιρείες να αυξήσουν τους μισθούς και να δαπανήσουν περισσότερα σε έρευνα και ανάπτυξη.

«Φυσικά η Ιαπωνία αντιμετωπίζει πολλές προκλήσεις», δήλωσε. «Όμως είμαι προετοιμασμένος για να ηγηθώ μεταρρυθμιστικών προσπαθειών για να αντιμετωπίσουμε μετωπικά αυτές τις προκλήσεις».

«Βιώσιμη ανάπτυξη· σταθερές αγορές· και ασφαλείς, αξιόπιστες εταιρείες, προϊόντα και υπηρεσίες. Γι' αυτό η Ιαπωνία είναι μια ευκαιρία», τόνισε.

Με πληροφορίες απο ΑΠΕ-ΜΠΕ 

Φωτογρα;φία αρχείου Pexels 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια