EE: Δεν βγήκε «λευκός καπνός» για το εμπάργκο στο ρωσικό πετρέλαιο

Κόσμος
EE: Δεν βγήκε «λευκός καπνός» για το εμπάργκο στο ρωσικό πετρέλαιο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Ουγγαρία, η Σλοβακία, η Τσεχία και η Σλοβακία εξέφρασαν ανησυχίες για το πετρελαϊκό εμπάργκο

Σύμφωνα με το Reuters, οι εκπρόσωποι των χωρών της Ευρωπαϊκής Ενωσης δεν συμφώνησαν σήμερα Τετάρτη 4 Μαΐου στην πρόταση της Κομισιόν για εμπάργκο στο ρωσικό πετρέλαιο, αλλά αναμένεται να πλησιάσουν πιο κοντά σε συμφωνία αύριο.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή πρότεινε νωρίτερα σήμερα την επιβολή εμπάργκο στο ρωσικό πετρέλαιο σε έξι μήνες για τις εξαγωγές αργού και έως το τέλος του έτους για τη βενζίνη και άλλα πετρελαϊκά προϊόντα. Με βάση την πρόταση αυτή, η περίοδος προσαρμογής για την Ουγγαρία και τη Σλοβακία θα ήταν μεγαλύτερη και θα έφθανε έως το τέλος του 2023.

Οι εκπρόσωποι της ΕΕ είχαν σήμερα την πρώτη συζήτηση για την πρόταση της Κομισιόν, αλλά η συζήτηση τελείωσε χωρίς την τυπική έγκρισή της, καθώς ορισμένες χώρες εξέφρασαν ανησυχίες σχετικά με τα προτεινόμενα μέτρα, δήλωσε η πηγή.

Οι χώρες που εξέφρασαν ανησυχίες

Η Ουγγαρία, η Σλοβακία, η Τσεχία και η Σλοβακία εξέφρασαν ανησυχίες για το πετρελαϊκό εμπάργκο, πρόσθεσε η πηγή, σημειώνοντας ωστόσο ότι μία συμφωνία μπορεί να επιτευχθεί στη νέα σύνοδο των αντιπροσώπων την Πέμπτη.

Η Ουγγαρία και η Σλοβακία εξέφρασαν και δημόσια τις ανησυχίες τους για το εμπάργκο, με τη Σλοβακία να δηλώνει σήμερα ότι επιθυμεί μακρύτερη μεταβατική περίοδο για την απεξάρτησή της από το ρωσικό πετρέλαιο, τουλάχιστον τριετή.

Φωτογραφία αρχείου Unsplash 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News